La flama del Canigó encén la Nit de Sant Joan a Sant Cugat

La rebuda de la Flama del Canigó ha encès la celebració de la revetlla de Sant Joan a Sant Cugat

Al voltant de les vuit del vespre d'aquest 23 de juny, la Flama del Canigó ha encès el peveter ubicat a la plaça d'Octavià i ha donat el tret de sortida a la revetlla de Sant Joan a Sant Cugat del Vallès. Centenars de santcugatencs i santcugatenques han omplert la plaça per rebre la flama, en una tradició organitzada a la ciutat per Òmnium i altres entitats de cultura popular. Després s'ha encès la tradicional foguera de Sant Joan a la mateixa plaça d'Octavià i la festa s'ha allargat fins a la nit, amb sopar de carmanyola i música.

La família Pla ha estat un any més l'encarregada de recollir la Flama a Sant Quirze i portar-la fins a Sant Cugat, on la Unió Ciclista l'ha duta fins al centre de la vila. Dues cercaviles, encapçalades pels Diables i per les Caparrotes, han pres el relleu i l'han portat fins a la plaça d'Octavià. Una flama nascuda al cim del Canigó i que es va dividint per encendre fogueres de tots els pobles dels Països Catalans.

Caparrotes i Diables s'han sumat a la jornada amb diverses actuacions de cultura popular i tradicional. I durant tota la tarda, la plaça s'ha omplert de sardanes.

 

Flama del Canigó. FOTO: Paula Galván

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, ha destacat que la flama del Canigó és "el simbol de fraternitat de tots els pobles dels Països Catalans". A més, ha reivindicat la necessitat de "mantenir vivrd les tradicions i costums com a poble". Finalment, ha tingut un record pels presos i exiliats polítics, especialment pel santcugatenc Raül Romeva. També ha reclamat fer "fora les violències masclistes" de totes les festes, també de Sant Joan.

El manifest de la festivitat ha estat signat per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, des de la presó d'Alcalà Meco. "La flama es un crit de llibertat que simbolitza la unitat de la llengua catalana més enllà de les fronteres", reivindicava el text, que afegia: "Que la flama ems ilumini el camí, mantinguem-la encesa com un símbol de justícia, democràcia i llibertat".

Flama del Canigó Sant Joan Sant Cugat tradició30

Flama del Canigó Sant Joan FOTO: Paula Galván

 

Flama del Canigó Sant Joan Sant Cugat tradició15

Flama del Canigó Sant Joan Sant Cugat FOTO: Paula Galván

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?