La Fundació Jeroni Moragas celebra 25 anys impulsant un Patronat d'Honor

A banda d'aquest acte institucional la Fundació Jeroni Moragas té més activitats programades per celebrar el 25è aniversari de l'entitat

La Fundació Jeroni Moragas celebra, aquest curs, 25 anys d'existència, després d'aparèixer en detectar la necessitat de tutela d'algunes de les persones amb discapacitat, de les que ja s'ocupaven a través del Taller Jeroni Moragas. Durant aquests 25 anys, la fundació ha adquirit pisos de PROMUSA, en els quals viuen persones amb discapacitat que són tutelades pel taller. De tot això, i de molt més, va parlar la presidenta de la fundació, Lourdes Abril, en una entrevista al TOT Sant Cugat.

Més info: Lourdes Abril: "Volem cuidar i defensar els drets de les persones amb discapacitat"

En el marc de les celebracions d'aquests 25 anys, la Fundació Jeroni Moragas ha organitzat un acte institucional, el divendres 14 de setembre al Claustre del Monestir. Durant aquest acte, en el qual han assistit diferents personalitats, s'ha presentat el Patronat d'Honor, que la fundació ha impulsat amb l'objectiu d'enfortir sinergies, cohesió social i fer visibilitat a la tasca en favor de la millora qualitat de vida de les persones que atenen.

Els membres del Patronat d'Honor

  • Mercè Conesa
  • Carmela Fortuny
  • Salvador Strino
  • Berna Ferrero
  • Carme Simó
  • Ferran Sant
  • Antonia Temporal
  • Lluis Arderiu
  • Elvira de Moragas

En el context d'aquesta presentació i la celebració institucional, la presidenta de la Fundació Jeroni Moragas ha fet una valoració de la trajectòria de l'entitat i d'aquest nou Patronat d'Honor, acompanyada per dues de les persones tutelades: "Per a nosaltres és important recordar els nostres origens i, per això, vull tenir un record pel psicòleg que dona nom a la fundació, Jeroni de Moragas", ha dit Abril. "Volem contribuir a una societat més justa i més digne per a totes les persones", ha afegit

Els membres de la Presidència del Patronat d'Honor, Salvador Strino; l'exalcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa i l'alcaldessa actual, Carmela Fortuny, també han adreçat unes paraules als assistents a l'acte. "Tots els objectius que teníem quan vam començar són els mateixos que tenim ara", ha explicat Strino. L'exalcaldessa Mercè Conesa ha recordat les primeres reunions amb la Fundació Jeroni de Moragas, quan ella era regidora de Benestar Social: "Us vaig conèixer l'any 99, quan vaig entrar a l'Ajuntament, des d'aquell dia, aquest és un dels projectes que més m'han marcat", ha assenyalat Conesa. Per últim, ha estat el torn de l'alcaldessa, Carmela Fortuny: "Volem posar en valor tota la tasca que es fa des de la fundació amb la tutela per fer que les persones, sobretot, tinguin un projecte de vida", ha dit.

Per finalitzar l'acte, hi ha hagut una bufada d'espelmes simbòlica, per arrencar les activitats de celebració del 25è aniversari i un petit refrigeri. El pròxim 29 de setembre l'entitat celebra una marxa solidària, sota el lema 'Un pas per a tu', que acabarà amb una botifarrada popular i diferents activitats que amaniran la jornada. L'objectiu d'aquesta marxa és sensibilitzar i, alhora, recaptar fons per a la fundació.

 
Comentaris

Destaquem