La imminent obertura d'un nou club cannàbic posa en peu de guerra els veïns

Demanen que aquest tipus d'activitats es traslladin als polígons industrials

La pròxima posada en marxa d'un nou club cannàbic al carrer d'Adrià Gual ha posat en peu de guerra els veïns que viuen a la zona. Els residents d'aquest sector del barri de Can Magí han explicat que ja han demanat a l'Ajuntament que l'espai cessi la seva activitatAlejandra Arrocha, una de les veïnes de la zona, ha explicat que els membres del club ja estan fent ús del local, abans que aquest obri les seves portes. La santcugatenca ha expressat el seu temor al fet que el nou club cannàbic pugui servir de mal exemple per als joves i els nens que viuen als blocs de pisos que hi ha al barri, i ha demanat que aquest tipus d'activitats es traslladin "en polígons industrials o qualsevol altre indret allunyant dels nostres fills". 

Francesc Rodríguez, vocal del Club Cànem Mil·lenari, ha explicat que no volen l'enfrontament amb els veïns i que estan oberts perquè els "veïns vinguin a conèixer el local". El membre del col·lectiu ha explicat que la idea és esdevenir un club petit amb un màxim d'entre 300 i 500 socis, de manera que les persones que passin diàriament pel centre no superin les 50. Rodríguez ha assegurat que no és cert que ja s'estiguin utilitzant les instal·lacions, ja que estan en obres i que "les olors que s'hagin pogut sentir ha estat per les proves fetes pel sistema de dispersió de fum".



El membre del Cànem Mil·lenari ha explicat que volen arribar a un acord amb entitats locals i l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament per detectar casos d'abusos i ha explicat que la majoria dels membres que han tirat endavant l'associació són consumidors per motius terapèutics per tractar malalties i els efectes dels fàrmacs en tractaments de pacients, motiu pel qual el nou local cannàbic tindrà un metge que s'encarregarà de dissenyar una pauta de consum adreçada a cada malaltia i cada pacient. Rodríguez ha argumentat que amb el cànnabis es tracten malalties com l'esclerosi múltiple, els episodis d'epilèpsia, la malaltia de Crohn i la millora en la medicació de fàrmacs contra el càncer i la sida.

Per intentar frenar que el club no tiri endavant, ja que està previst que la nova seu entri en marxa a finals de juliol, els veïns de la zona es reuniran aquest dimecres, 8 de juliol, amb el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, i tenen previst expressar la seva oposició contra l'obertura de l'entitat en la pròxima audiència pública del ple municipal, que se celebrarà el 20 de juliol. A més, els residents de la zona han demanat ajuda als partits de l'oposició. 

Cansats de "recórrer al mercat negre"

La seu del nou club està situada als baixos d'un habitatge plurifamiliar. FOTO: JM. Vallès

El santcugatenc Àngel Benito, president de la Federació d'Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (Fedcac), ha explicat que la nova associació neix d'un grup de socis del Club Kali i que estaven cansats "d'haver de recórrer al mercat negre". Benito ha recordat que el departament de Salut de la Generalitat ha reconegut aquest tipus de clubs com a "entitats de reducció de riscos" des de fa cinc mesos i que el nou local, que té una superfície d'uns 60 m2, és legal i disposa d'una llicència d'entitat sociocultural.

Borja Cordeiro, un dels veïns de la zona ha volgut mostrar el seu suport a l'obertura del club: "Millor que els fumadors estiguin en un lloc recollit, que no al parc de Can Magí o al costat de les pistes, com ho fan ara cada tarda i també els caps de setmana". Cordeiro ha avançat que hi ha diversos veïns que estan a favor d'aquesta iniciativa i que en la reunió que organitzaran els residents de la zona per valorar l'impacte de l'espai ell hi anirà per exposar la seva opinió. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem