La necessitat de més suport institucional centra el debat sobre violència contra les dones

L'acte, organitzat per No Estas Sola, s'ha celebrat a la Casa de Cultura de Sant Cugat

Ja no puc més és el nom del teatre i fòrum que ha acollit la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès aquest divendres, 9 de novembre, per reflexionar sobre la violència institucional en els casos de violència contra les dones.

Un acte organitzat per l'Associació No Estas Sola amb l'objectiu de sensibilitzar contra la violència de gènere. "No és fàcil donar la cara i posar-se al davant", ha subratllat Maribel Gillamon, presidenta de l'associació, reafirmant que "de la violència se'n surt, però amb ajuda, i cal deconstruir-la".

L'acte s'ha iniciat amb una breu obra teatral, dirigida per Rosa Sicart, que ha portat a l'escenari el testimoni d'una dona maltractada quan es troba davant les institucions. El testimoni d'una dona que explica com la seva parella l'agafava violentament del braç, la tirava a terra, i com un cop decideix denunciar les agressions sofertes, topa amb les institucions que qüestionen el seu testimoni.

Un testimoni amb el qual s'ha volgut posar en relleu com "les dones, alguns cops, es troben amb tècnics que no saben com donar-los resposta", han reivindicat, "quan és just el que necessites, respostes, i trobes més dubtes i més confusió", han lamentat.

El debat s'ha celebrat a la Casa de Cultura. FOTO: C.Caballé

El debat s'ha celebrat a la Casa de Cultura. FOTO: C.Caballé


Una situació que ha encetat el debat a la sala, on molts dels participants han volgut compartir les seves experiències, així com la seva visió de la situació. Des del problema de viure en una societat patriarcal, la manca de recursos per implementar polítiques reals per erradicar aquesta violència, o la necessitat d'educar en la igualtat des de ben petits, així com la formació dels professionals per saber donar resposta a aquestes necessitats.

Un debat que ha donat el tret de sortida al programa d'activitats a Sant Cugat amb motiu del Dia Internacional contra la violència masclista, que es commemora el 25 de novembre.

 
Comentaris

Destaquem