La Plataforma Animalista demana mesures per esterilitzar els gats del carrer

A Sant Cugat hi ha un centenar de colònies de gats, amb un miler d'individus, i en creixement

La Plataforma Animalista Sant Cugat (PAS) posa en marxa aquest cap de setmana una campanya de recollida de signatures per demanar a l'Ajuntament de Sant Cugat l'esterilització de totes les colònies de gats del municipi. Ho farà coincidint amb la celebració de les jornades solidàries amb els animals que l'associació celebrarà els dies 5 i 6 de novembre a l'Hotel Sant Cugat.

"L'objectiu de la campanya és conscienciar sobre la importància d'impulsar una política periòdica d'esterilització dels gats que hi ha al carrer, a més de fomentar l'adopció i el bon tracte als animals", ha remarcat Maria Joana Jiménez, presidenta de la PAS.

Actualment, a Sant Cugat hi ha registrades un centenar de colònies de gats, amb un miler d'animals dels quals uns 400 no estan esterilitzats. "Sorgeixen casos nous de gats al carrer cada dia, just hem recollit 11 gatets", ha argumentat, recordant que PAS Sant Cugat és una associació sense finançament, que funciona per voluntariat des de la seva creació al mes de març.

De fet, tot i que l'associació la formen unes 90 persones, els voluntaris actius al carrer són menys d'una vintena, i tres s'encarreguen de gestionar el tema dels gats.

"Tot el que recollim un revertim en les tasques de la PAS, però estem desbordats davant aquesta situació", explica. Actualment, hi ha una desena de cases d'acollida per als petits gats que es recullen del carrer, amb una quinzena de gats en acollida. D'altra banda, des del mes d'abril s'han aconseguit 40 adopcions.

És per això que Giménez reclama campanyes periòdiques d'esterilització. "Sí que al Consell de Barri Centre Est van aconseguir una part de pressupost de lliure disposició per esterilitzar gats al barri, però esterilitzar 50 gats a l'any no és una solució al problema".

Per aquest motiu, des de la PAS Sant Cugat es demana que aquesta tasca es contempli als pressupostos municipals.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem