La Pua: "Procurem acollir i donar sortida a la música local"

Oriol Saltor i Pau Sans són dos dels responsables de La Pua - Oficina Musical

La Pua és el nou espai de dinamització musical que ha posat en marxa l’Ajuntament al Casal de Joves TorreBlanca, amb l’objectiu que esdevingui un punt de referència per a tots els músics de la ciutat. El servei més nou que ofereix La Pua és el d’assessorament musical, al capdavant del qual hi ha un referent del panorama musical santcugatenc com és l’Oriol Saltor. La Pua també treballa en els àmbits de formació, promoció i difusió i programació.

 

Quina és la principal raó de ser de La Pua?

Pau Sans (P. S.): El que procura La Pua és acollir i donar sortida a la música feta a Sant Cugat i al músic de Sant Cugat. És a dir, potenciar la música local. Comptem, a més, amb la figura de l’Oriol Saltor, que és santcugatenc de tota la vida i coneix la realitat musical de Sant Cugat.

Oriol Saltor (O. S.): Per a mi és molt interessant, perquè tinc l’experiència i la visió del músic, però també de la part de gestió i promoció, de relació amb la indústria. Es tracta de posar al servei de la gent aquestes dues visions.

 

Quines eines oferiu des de La Pua?

P. S.: Una és promocionar i donar visibilitat a tot allò que fan els músics locals a través de les xarxes socials, a través d’un lloc web que serà la nostra principal eina de promoció; o bé programant música local. Una altra eina és que els cursos siguin impartits per músics locals.

 

Hi havia una mancança a la ciutat en aquest sentit?

P. S.: El Casal de Joves sempre ha tingut els bucs d’assaig, i entorn d’aquests s’ha fet alguna cosa, però mai s’ha consolidat en un mateix projecte. La idea és que aquest sigui un projecte de ciutat on el músic, el programador o la persona d’un altre departament municipal pugui adreçar-se per conèixer la realitat musical de Sant Cugat. En una de les coses que estem treballant és a crear una base de dades.

 

Parlem de l’assessoria. En què consisteix?

O. S.: Consisteix a assessorar sobre tot allò que tingui a veure amb la música, sigui amateur o professional. Sobretot es fan consultes de temes relacionats amb la formació, de qüestions relacionades amb la indústria, (drets d’autor, propietat intel·lectual, contractes, gravacions) i sobre facturació. Però pot ser qualsevol cosa.

P. S.: Es pot aconsellar, per exemple, sobre estudis on anar a gravar.

O. S.: O sobre un perfil determinat de músic. Per això és important que tinguem la base de dades que dèiem. 

 

Quina és l’oferta de formació?

P. S.: La idea és sobretot oferir coneixements complementaris pel músic. Per exemple, ara l’Oriol oferirà una xerrada sobre una tècnica molt concreta de guitarra. No és una xerrada adreçada a persones que comencen a tocar la guitarra, sinó a persones que ja en saben. És més concret.

O. S.: Intentem oferir cursos molt més específics. 

 

La Pua també gestiona els serveis dels bucs d’assaig i un futur estudi de gravació.

P. S.: A més dels dos bucs d’assaig, tindrem un estudi de gravació. Estarà molt pensat amb la formació i amb la possibilitat de gravar assajos o petites maquetes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem