La seguretat, tema central del XXXIII curs d'estiu de la UNIPAU

El dimarts 5 de juny s'ha fet la presentació de la 33a edició del curs d'estiu de la UNIPAU, que en l'edició d'enguany tindrà com a tema central la seguretat

El dimarts 5 de juny al vespres s'ha presentat la 33a edició del curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (UNIPAU), al Clàustre del Monestir de Sant Cugat. En cada edició, el curs enfoca l'objectiu en una temàtica central. Aquest any, l'àmbit escollit per tractar durant les sessions del curs és la seguretat. En aquest sentit, Arcadi Oliveras, president de la UNIPAU i Susanna Pellicer, Tinent d'alcalde de Benestar i Ciutadania han fet la presentació del programa del curs. Un centenar de persones ha volgut assistir a la presentació.

El curs, començarà el dijous 5 de juliol i comptarà amb 7 sessions, fins al dimecres 11 de juliol. Per inscriure's al curs d'estiu de l'UNIPAU, cal fer-ho a partir del 5 de juny a través del web de l'entitat o a partir del 3 de juliol al Centre Borja.

La Tinent d'alcalde, Susanna Pellicer ha iniciat la presentació felicitant la UNIPAU per la seva trajectòria: “ Felicitem a UNIPAU per aquesta 33a edició. La universitat s’ha consolidat com una referència a la ciutat i també com un espai de debat i coneixement”. Posteriorment, ha volgut fer una valoració sobre la temàtica que s'ha escollit aquest any: “El fet d’estar segur és una cosa a la que nosaltres no donem importància perquè vivim amb certa tranquil·litat en aquest aspecte, però hi ha molts llocs al món on valoren molt la seguretat amb la que podem viure aquí. És una temàtica molt interessant a tractar.”, ha explicat la Tinent d'alcalde.

Posteriorment ha agafat la paraula Arcadi  Oliveras, president de la UNIPAU, que ha explicat que aquest any tocava escollir una temàtica enfocada des d'un prisma positiu: “Aquest any ha de ser forçosament agradable perquè la temàtica escollida és una temàtica positiva. L’any passat, per exemple, va ser el terrorisme. Aquest any, enfoquem la temàtica central de la seguretat des d’un punt de vista positiu”, ha afirmat Oliveras.

Esther Barbé, catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona i docent de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia ha fet una conferència sobre la temàtica, titulada 'L'ordre internacional en transició: entre seguretat humana i remilitzarització'. Durant la conferència, Barbé ha explicat que en el món hi ha moltes concepcions d'Ordre Internacional i de seguretat humana: “Tots nosaltres tenim enfocs diferents del que és la seguretat humana, no és una concepte universal que tots entenguem de la mateixa manera”, ha explicat la conferenciant.

La 33a edició del curs d'estiu de la UNIPAU es titula 'Una altra seguretat és possible: seguretat humana versus (in)seguretat militar'. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem