contingut promocionat
Sant Cugat Fruits

Les 10 claus per les quals voldràs que els teus fills mengin nespres

Al mercat es pot començar a trobar les nespres d'abril a maig

La nespra és una fruita carnosa, de forma ovalada, de color groc ataronjat i pell brillant. Originària d'Àsia, va arribar a Europa a finals del segle XVIII, però no es va estendre a Espanya fins un segle més tard. Al mercat es pot començar a trobar les nespres d'abril a maig.


1. Es tracta d'una fruita molt saborosa, principalment dolça però amb un toc àcid en el fons.


2. Conté una gran quantitat d'aigua i nutrients essencials, per assimilar-los millor és aconsellable prendre-la de temporada.


3. Els antics grecs ja consumien aquest aliment per les seves propietats depuratives i diürètiques, així com pels seus efectes sobre la pell, les mucoses de l'estómac i la gola.


4. Entre les múltiples propietats nutricionals de les nespres destaca el seu elevat contingut en fibra, vitamina A, C i del grup B, i de minerals com el potassi, el fòsfor, el ferro, el magnesi i el calci.


5. Encara que aquesta fruita és rica en sucre, és baixa en calories (unes 50 calories per cada 100 grams).


6. Entre els beneficis per a l'organisme, trobem que la nespra és rica en pectina, una fibra soluble que millora el trànsit intestinal. De forma que protegeix la membrana mucosa del colon de substàncies tòxiques, evitant el colesterol


7. La vitamina A i els antioxidants enforteixen les membranes mucoses i la pell. Segons diversos estudis, menjar nespres en gran quantitat prevé la formació de càncer bucal i de pulmó.


8. El gran contingut en aigua de la nespra la fa molt recomanable per a diferents patologies renals i hepàtiques, així com per tractar la retenció de líquids


9. Diversos estudis científics han trobat que la nespra conté substàncies protectores del fetge com flavonoides, àcid ursòlic i vitamines.


10. La nespra té propietats saciants, per la qual cosa ajuda a seguir una dieta per perdre pes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem