contingut promocionat
PANTA REI

Les 4 claus per tenir més intel·ligència emocional

Aquest és un dels factors més importants a treballar per tenir més benestar i aconseguir allò que ens proposem

La intel·ligència emocional és la capacitat de captar, entendre i regular les nostres emocions i captar i entendre les de la gent. Per tant, és un dels factors més importants que podem treballar per tenir més benestar i aconseguir tot allò que ens proposem. Us proposem 4 punts importants per fer créixer la vostra intel·ligència emocional.

1. Exerciteu més l’empatia. Per treballar l’empatia busqueu situacions que no us afectin gaire emocionalment, fixeu-vos en les emocions dels altres i demaneu informació per entendre-les millor.

2. Milloreu la vostra assertivitat. És la capacitat de defensar els vostres punts de vista respectant els dels altres i prioritzar de forma equilibrada. Primer de tot, apreneu a dir que no i a fer cas del vostre criteri. Sou capaços de calibrar bé la vostra manera de prioritzar, només cal que us ho creieu. D’altra banda, feu l’exercici de buscar un encaix entre el que voleu i el que volen els altres.

3. Escolteu-vos millor. És una de les millors eines, ser més conscients de vosaltres i en això ajuda la meditació. Dediqueu-vos uns minuts al dia. Deixeu fluir les emocions sense jutjar-les ni penalitzar-les.

4. Calibreu la vostra gestió emocional. Cada emoció és diferent i cal entendre perquè es genera per poder-la regular. La ràbia és energia, per tant, heu de fer exercicis de descàrrega quan esteu enfadats. La por que us allunya dels perills no cal regular-la però si això us impedeix gaudir, l’heu d’afrontar amb passos petits. Per regular la tristesa us heu d’envoltar dels que us estimen i activar-vos fent coses positives.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem