Les AMPA del Collserola i del Turó alerten de la necessitat d'una 13a escola

Les dues escoles tindran un curs bolet de P3 el curs vinent, tal com feia públic el Departament d'Ensenyament dimarts, 30 de maig

Les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de les escoles Collserola i Turó de Can Mates han coincidit en alertar de la necessitat que té Sant Cugat de comptar amb una 13a escola pública d'infantil i primària.

Les dues associacions han mostrat la seva preocupació al TOT Sant Cugat arran de la decisió del Departament d'Ensenyament d'incloure un curs bolet de P3 a cadascuna de les escoles, coincidint amb què els dos centres van ser els més demanats per a les preinscripcions de P3.

En aquest cas, la presidenta de l'AMPA del Collserola, Emma Garrido, ha explicat que "d'entrada nosaltres ens solidaritzem amb totes les famílies que s'han quedat sense plaça, però el problema en aquest cas és de manca de planificació i inversió a Sant Cugat. L'Ajuntament ha d'insistir i coordinar-se amb el Departament per donar resposta a aquesta situació. Tothom té dret a anar a l'escola pública". Pel que fa a la creació del curs bolet, Garrido ha explicat que "afectarà espais creats amb molt d'esforç i anirà creant problemes a cada curs".

Les escoles del Turó de Can Mates i Collserola tindran un curs bolet FOTO Artur Ribera

Per la seva banda, des de l'AMPA del Turó de Can Mates, el president, Jaume Fontanet, ha detallat que "evidentment amb les famílies nouvingudes no hi haurà cap problema, però si que cal fer veure a tothom que un curs bolet és contraproduent i va en detriment de l'educació dels infants". Fontanet ha recordat que el Turó de Can Mates és l'escola més petita de Sant Cugat. A més, precisament aquest any, acaba l'escolarització de primària un curs bolet que va entrar ara fa 9 anys.

Des del Turó de Can Mates, l'AMPA i el claustre de professors han fet arribar una carta al Departament d'Ensenyament per explicar-los la problemàtica que els generarà un curs bolet. Com per exemple, que l'escola no té espai per donar dinar i que dormin la migdiada 75 infants, que no tenen prou lavabos adaptats per a infants de P3, o que com a conseqüència de la inclusió d'aquest curs, els dos grups de P5 del centre s'hauran de separar en dos edificis. Uns aniran a l'edifici d'infantil i els altres al de primària. A més, en la carta també s'exposen les dificultats amb què es trobaran els mestres per organitzar-se, així com l'afectació que tindrà aquest canvi sobre el projecte educatiu.

Entrada del Turó de Can Mates FOTO: Lali Puig

Tot i la problemàtica actual, des de les AMPA coincideixen en què el problema va més enllà que la necessitat d'obrir cursos bolet cada any en diferents escoles. I és que, tal com destaca Fontanet "a Sant Cugat falta una 13a escola. A banda de la població que hi ha ara, el municipi continua creixent i vindran més famílies joves amb infants. Però això no es queda aquí, tots aquests infants d'aquí a pocs anys arribaran a l'institut, i seran els centres de secundària els que tindran el problema".

Per la seva banda, des del Departament d'Ensenyament han explicat al TOT Sant Cugat que el motiu per triar aquests dos centres per fer els cursos bolet no és un altre que el fet que són les dues escoles amb més demanda. A més, tal com afegeixen "s'ha intentat respectar al màxim la demanda de les famílies". Pel que fa a l'espai del Turó de Can Mates, des del Departament han detallat que es faran unes obres d'adequació a una aula per tal de garantir la comoditat dels infants que l'any que ve començaran P3.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem