Les personalitats s'imposen als Premis Sant Cugat

4 persones a títol individual i 1 entitat han estat distingits amb el reconeixement

Montse Moral, Marta Martí, Lluís Ribas, Joan Hidalgo i el Patí Hoquei Club Sant Cugat han estat reconeguts amb els Premis Sant Cugat 2017 per tenir un paper rellevant a Sant Cugat del Vallès. Uns reconeixements que s'han lliurat aquest 28 de febrer en una gala celebrada al Teatre-Auditori de la ciutat, i als quals optaven 14 finalistes.

Joan Hidalgo.

És un símbol de superació creant robots amb materials reciclats. El jove santcugatenc pateix Atàxia Telangièctasi, una malaltia degenerativa i de les anomalies minoritàries. La seva situació li suposa una pèrdua progressiva de coordinació de les extremitats, cap, ulls i un augment del risc d'infeccions. El Joan, amb l'ajuda del seu pare, es dedica a construir robots que estan fets amb materials reciclats amb l'objectiu de conscienciar sobre el medi ambient. Fa tallers mostrant a nens i nenes la seva iniciativa.

Hidalgo ha agraït a "aquelles persones que han confiat amb mi", i ha desitjat que "els meus robots serveixin per creure en el reciclatge". Per la seva banda, la seva mare ha explicat que el guardó és un "reconeixement a l'esforç de superació", remarcant que significa que "qualsevol persona és capaç de fer el que vulgui fer, sense posar-se límits".

Marta Martí.

Se l'ha premiat per organitzar el 30è sopar anual contra el càncer recaptant 30.000 € i per l'organització de tots els anteriors implicant ciutadans, entitats, institucions, comerços i empreses.

Martí ha destacat que pertànyer a l'associació ha estat "una de les coses més boniques que m'han passat a la vida", dedicant el reconeixement a "les bellíssimes persones que ens han ajudat".

Patí Hoquei Club Sant Cugat.

L'entitat ha celebrat els seus 50 anys convertint-lo en el club amb més jugadors d'hoquei base de Catalunya. Fa mig segle que aquesta entitat és punt de trobada entre pares, mares i fills. El treball en equip en benefici de l'entitat, és el seu principal valor. A més destaca la bona entesa entre tècnics, jugadors, socis i junta directiva, que s'encarrega de fer realitat els objectius de cada temporada, amb respecte per la feina de cada persona i l'esperit de col·laboració.

El president del club, Keco Marzà, ha destacat la "gran satisfacció que suposa rebre un guardó que porta el nom de la teva ciutat", remarcant que "és un premi per tota la història; una història de 50 anys que té molts protagonistes que ens han portat a ser el club que som ara".

Montse Moral.

Ha rebut el reconeixement com a coordinadora del Banc Farmacèutic de Sant Cugat, que fa més de deu anys que organitza una recollida de medicaments solidaris amb la participació de 9 farmàcies de la ciutat i la implicació d'una xarxa de voluntaris.

Moral ha afirmat sentir "un gran honor", en tant que és "de Sant Cugat, i jo m'estimo Sant Cugat i la seva gent". De la mateixa manera, ha fet una crida a col·laborar amb el Banc Farmacèutic, per pal·liar la pobresa que hi ha en aquest sentit.

Lluís Ribas.

Se li ha reconegut haver commemorat el 2017 els seus 40 anys de trajectòria artística amb l'exposició "40 anys d'exposició en exposició" al Claustre del Monestir. Després de 40 anys de trajectòria artística d'èxit, Ribas edita el llibre "Carta a la mare" on explica el seu treball realitzat en aquests anys de pintor. A banda, aquest artista promou des de fa anys, una campanya solidària contra la pòlio en col·laboració amb Rotary Club Sant Cugat amb un resultat final de 17.000 vacunes preventives posades.

Ribas ha agraït el reconeixement, i ha aprofitat per fer una crida als artistes a "dir coses", fent un "crit a la llibertat d'expressió". "Les ciutats no seran lliures si els artistes no podem expressar-nos", ha reivindicat.

La gala dels Premis

La gala de lliurament dels Premis Sant Cugat 2017 s'ha celebrat aquest 28 de febrer al Teatre-Auditori de Sant Cugat. Una gala que ha tingut l'esport, i la música com a protagonistes, amb les actuacions de Josep Fadó i Ruth Sanchez interpretant Nessun Dorma, l'Escola Sant Cugat i Escola Atrezzo ballant Hip-Hop, Txell Sust i Jofre Bardagí cantant All For Love, la interpretació del poema La ciutat, de Gabriel Ferrater, i la interpretació de l'Himne a Sant Cugat amb els violoncels del Conservatori de Sant Cugat i Andrea Agustí.

Durant aquesta, s'han lliurat els Premis Sant Cugat, a més del Premi Extraordinària a tota una trajectòria, que ha recollit Gemma Mengual, i la Medalla d'Honor de la ciutat que ha estat entregada al Junior FC, amb motiu del centenari de l'entitat.

L'acte l'ha tancat el discurs de l'alcaldessa de la ciutat, Mercè Conesa. En les seves paraules, Conesa, ha fet valdre el capital humà de Sant Cugat. "Sant Cugat és el resultat d'una ciutat feta a partir de la tenacitat, l'esforç i el treball de tots i totes vosaltres", ha remarcat, fent valdre els exemples d'aquells que han estat reconeguts durant la gala.





Conesa ha agraït a Mengual, Premi Extraordinari, que hagi fet arrels a la ciutat, i al Júnior, entitat distingida amb la Medalla d'Honor de la ciutat, els seus 100 anys construint ciutat. En aquest sentit, l'alcaldessa ha destacat que "les ciutats no són només edificis i carrers", fent valdre les "persones, idees i projectes". "Estic convençuda que tenim les potencialitats necessàries per aixecar la mirada i imaginar un futur d'oportunitat i de progrés social", ha afirmat, fent una crida a "aixecar la mirada per albirar i construir la ciutat del demà".

Conesa ha fet una crida a treballar conjuntament. "Sant Cugat ha de ser una suma d'idees, iniciatives, de talent i de creativitat", ha encoratjat a treballar plegats. "El progrés que volem ha de significar, sempre, més benestar i qualitat de vida", ha afirmat, assegurant que això passa per "l'enfortiment de la nostra identitat i l'autoestima com a comunitat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem