Localitzen un rusc de vespa asiàtica a Valldoreix

Ja fa uns mesos que es té constància de la presència d'aquest insecte a Sant Cugat i el seu entorn

Uns veïns de la zona de Ca N'Enric La Miranda, al barri del Russinyol de Valldoreix han localitzat un niu de vespa asiàtica per la zona. De fet, ja fa uns mesos que es té constància de la presència d'aquest insecte en el terme municipal de Sant Cugat i el seu entorn, però aquesta és la primera vegada que s'identifica un rusc d'aquesta espècie de vespa, que estava situat en un pollancre.

Més info: Sant Cugat implantarà mesures per combatre la vespa asiàtica

Segons explica Josep Maria Fe, secretari de l'Associació de Veïns de Ca N'Enric La Miranda, de Valldoreix, va ser una veïna qui va alertar-lo i, posteriorment, ell va corroborar que es tractava d'un rusc de vespa asiàtica: "Quan vaig veure la forma del rusc ja vaig saber que era de vespa asiàtica". Un cop localitzat el rusc, l'associació de veïns va avisar a l'EMD i també als Agents Rurals, tal com recomana en aquests casos la Generalitat de Catalunya. A més, segons apunta, diferents veïns de la zona s'ha trobat aquest insecte a casa seva.

L'Ajuntament de Sant Cugat va aprovar una moció per tal de fer front a la presència d'aquest nou insecte, ara fa uns mesos.

Més info: La vespa asiàtica ja és a Sant Cugat

 
Comentaris

Destaquem