El 'Ejército de Tierra' realitza maniobres militars a Collserola

El Consorci del Parc de Collserola es va comprometre a no permetre més maniobres militars al Parc Natural

El Ministerio de Defensa de l'estat espanyol ha publicat imatges de l'Ejército de Tierra fent maniobres militars per Collserola aquest dijous, dia 1 de setembre. "Efectivos del Regimiento de Cazadores de Montaña 'Arapiles 62' practican marcha en terreno boscoso por el parque barcelonés de Collserola", informa el Ministeri a través d'Instagram.


Diferents regimenys de l'exèrcit espanyol realitzen pràctiques militars habitualment a Collserola, cosa que sempre ha provocat el rebuig de col·lectius antimilitaristes. Era el Consorci del Parc de Collserola qui permetia a l'exèrcit fer maniobres dins d'aquest entorn natural a tocar de Sant Cugat. Tot i això, fa dos mesos, es va comprometre a emprendre totes les actuacions necessàries per tal de no autoritzar més pràctiques militars dins el terme territorial de Collserola.

El Consorci va argumentar llavors que "aquestes pràctiques militars no han de ser una escena habitual al Parc" i mostra la seva voluntat que Collserola no "es converteixi en un camp de maniobres militars". Així ho van acordar els membres de l’Assemblea del Consorci del Parc de Collserola, presidida per Ada Colau, amb Mercè Conesa com a vicepresidenta i amb presència dels diferents Ajuntaments de l'entorn, com és el cas de Sant Cugat.

Tot i això, sembla que per ara les pràctiques militars a Collserola continuen en marxa.

"Una invasió polèmica"

La presència de militars a Collserola fa temps que és una qüestió polèmica i que ha generat moltes crítiques per part de la societat civil i també de diferents municipis inclosos en el Parc. Ja fa quatre anys, a instàncies de la CUP, l'Ajuntament de Sant Cugat va mostrar el seu rebuig a la presència militar a la serra i va reclamar formalment al Parc que deixés d'autoritzar les pràctiques.

Des de Sant Cugat, el Col·lectiu Antimilitarista sempre ha reclamat la retirada de militars de Collserola i havia denunciat en més d'una ocasió que el Consorci no tenia cap voluntat d'acabar amb aquestes pràctiques. Les imatges i alguns vídeos, així com de testimonis de santcugatencs, de la presència militar són diversos.

Des d'aquest col·lectiu van denunciar que s'havien dut a terme pràctiques militars fins i tot dins del terme municipal de Sant Cugat, a la Floresta. Fa dos anys, l'entitat recollia aquest testimoni d'un veí florestà: "El mati del 12 de març, un Land Rover de l'exèrcit espanyol amb matrícula va descarregar soldats a la parada de la línia 4 de la plaça del Centre. Els militars, vestits amb indumentària de camuflatge de color marró, boina, anaven caminant per l'avinguda de la Piscina direcció Can Busquets en mig de la tranquil·litat del barri i direcció cap al bosc".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem