Més de 170 activitats per 'Un Nadal amb molt de joc' a Sant Cugat

Torna l'Envelat al Parc de Ramon Barnils, l'encesa de llums serà el 2 de desembre, i la pista de gel estarà a Josefina Mascareñas

El Nadal porta a Sant Cugat més de 170 activitats familiars entre el 2 de desembre i el 8 de gener. Un seguit de propostes que engloba el programa Un Nadal amb molt de joc que ha estat possible gràcies a la "feina conjunta entre l'Ajuntament, l'equip tècnic municipal, i les entitats locals", com ha remarcat la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, durant la presentació del programa aquest dimarts, 29 de novembre.

Unes propostes que enguany deixen enrere els Espais Estrella per recuperar l'Envelat, que s'ubicarà al Parc de Ramon Barnils del 23 de desembre al 3 de gener, i on es concentraran les activitats nadalenques, així com la festa de Cap d'Any i la celebració del tradicional Quinto. Tot plegat, amb un pressupost de 180.000 euros, duplicant el de la passada edició, en el que és "una aposta de ciutat, per fomentar les activitats familiars a la ciutat", ha detallat Fortuny.

Les activitats de Nadal arrancaran aquest divendres, 2 de desembre, amb la festa d'encesa dels llums de Nadal, La llum al Nadal, que es farà a la plaça d'Octavià a les 18 hores. Una festa on hi haurà xocolatada i música, com ha explicat Cristina Paraira, tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana.

Enguany són 580 les llums que il·luminaran Sant Cugat, de les quals, 145 són noves, instal·lades a l'eix de vianants, des de la plaça de Lluís Millet fins a l'avinguda de Cerdanyola, i amb la rosassa del Monestir com a protagonista. Paraira també ha explicat que la decoració del xiprer de la plaça d'Octavià, enguany, també girarà al voltant d'aquesta rosassa, amb dibuixos pintats per alumnes de P4 de les escoles de Sant Cugat.

Paraira també ha detallat el dispositiu especial de seguretat amb motiu de la celebració del Nadal. "És un moment on hi ha molta gent a la ciutat, i s'organitza un dispositiu especial amb tots els cossos de seguretat de la ciutat", ha dit, explicant que estaran operatius tres dispositius especials, el Grèvol (més seguretat a domicilis i comerços), el Neula i Tió (inspecció de seguretat de les joguines) i Barnús (comprovar que es venguin els productes als establiments adequats).

El tren 'Sant Cugat Express' recorrerà Sant Cugat. FOTO: Lali Puig

El comerç també es bolca amb la celebració del Nadal amb diferents activitats. Per tercer any a la ciutat, hi haurà la Pista de Gel que, com en la passada edició, s'ubicarà al carrer de Josefina Mascareñas. La pista funcionarà del 2 de desembre al 8 de gener, i manté els preus de la passada edició.

D'altra banda, repeteix la Fira de Nadal, una novetat de la passada edició. Tornarà a ubicar-se a la plaça d'Octavià, del 2 al 24 de desembre, amb deu casetes de fusta. La novetat d'enguany és que també hi haurà 16 parades d'artesans de Sant Cugat en aquesta ubicació. Finalment, hi haurà la tradicional Fira de Reis a la rambla del Celler del 2 al 5 de gener, amb una setantena de parades, de les 110 sol·licituds rebudes.

A més, hi haurà el trenet nadalenc Sant Cugat Express organitzat per Sant Cugat Comerç del 2 de desembre al 5 de gener. Enguany, la parada no estarà ubicada a la plaça de Barcelona, sinó a la plaça d'Octavià, i per fer amena l'espera, hi haurà pinta cares i globus.

Pedra i sang: un clàssic de Sant Cugat. FOTO: Lali Puig

Després de quatre anys, l'Envelat torna per Nadal a la ciutat. Ho fa del 23 de desembre al 3 de gener amb tot tipus de propostes al Parc de Ramon Barnils, organitzat en format de parc lúdic i dividit en quatre espais polivalents interiors amb programació per a tots els públics i espais exteriors.

A més d'activitats lúdiques com el rocòdrom o els inflables, hi haurà espectacles familiars, un espai de Ludoteca, i acollirà propostes com el Quinto de Nadal i la Festa de Cap d'Any. La programació de l'Envelat es presentarà pròximament.

D'altra banda, les activitats s'estendran per tota la ciutat amb les propostes de les diferents entitats locals. D'una banda, repetiran els clàssics com Pedra i Sang o la cantada de nadales organitzada per Fusió, no hi faltarà la festa de Cap d'Any per a menors que es va començar a celebrar l'any passat al Casal Torreblanca, hi haurà titelles a Can Ninot, tallers nadalencs a l'Ateneu, i propostes musicals i teatrals per a tota la família al voltant del Poema de Nadal de Josep M. de Sagarra, entre altres propostes.

Les activitats nadalenques s'han presentat aquest 29 de novembre  FOTO: Localpres
Més informació
 
Comentaris

Destaquem