Més de 4.000 signatures contra les batudes de senglars

Una veïna de Valldoreix va engegar una campanya a Change.org contra la caça de senglars a Collserola després de la batuda del 5 de novembre

Més de 4.400 persones ja han signat la petició a Change.org per acabar amb la "matança de senglars a Collserola". Una reivindicació dirigida a l'Ajuntament de Sant Cugat i que una veïna de Valldoreix va posar en marxa després de la batuda de senglars del dissabte 5 de novembre. La recollida virtual de signatures es va posar en marxa el diumenge dia 6 de novembre i en menys de 24 hores ja es van superar el miler de signatures.

"De veritat aquesta és l'única opció que se'ls ocorre per acabar amb els problemes que ocasionen els senglars a la nostra ciutat", exposa la impulsora de la campanya, que afegeix: "No volem que es repeteixi aquesta matança inútil, que a més provocarà que hi hagi més senglars que abans". És per això, que la petició demana fer "alguna cosa més humana". En la temporada de caça del 2015-2016, es van matar més d'un centenar de senglars a Collserola.

Fa uns mesos, ja es va dur a terme una campanya de signatures a Change.org contra la prova pilot per capturar i sacrificar senglars al centre de Sant Cugat que l'Ajuntament va tirar endavant. Es van recollir més de 3.000 signatures. Parel·lelament, una altra campanya a Change.org fa uns mesos va superar les 6.000 signatures, dirigides en aquesta ocasió al Parc Natural de Collserola.

Batudes

El dissabte 1 d'octubre va tenir lloc a Sant Cugat la primera batuda de senglars de la temporada de caça 2016-2017 dins del Parc de Collserola. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va fer públic el calendari de caça dels senglars a Collserola i en el terme municipal santcugatenc se'n realitzen un total de cinc. Així, els dissabtes 5 de novembre, 10 de desembre, 14 de gener i 11 de febrer les societats de caçadors tenen permís per caçar aquests animals dins de les àrees delimitades del Parc Natural.

A la zona santcugatenca de Collserola hi ha una dotzena de punts on es podran fer les batudes, que els dies de caça estaran tallades al pas i hi haurà informadors explicant la situació.

En la temporada 2015-2016, es van caçar més de cent senglars a Collserola, 38 dels quals a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem