Mor el pi de l'estació de Valldoreix, de més de 70 anys

La fusta del pi de l’estació de Valldoreix mort esdevindrà una de les ‘Cadires salvatges’ dels artistes Ariane Patout i René Muller

L’emblemàtic pi pinyoner de la plaça de l’Estació de Valldoreix, amb més de 70 anys d’edat, no s’ha pogut recuperar d’una infecció encara no identificada i que ha acabat provocant la seva mort. Malgrat les actuacions de l'EMD de Valldoreix per intentar salvar l'arbre, finalment l'exemplar que presideix la plaça de l'estació ha acabat morint.

Davant el fet que el pi començarà a ser inestable i comprometrà la seguretat de vianants i trànsit rodat, des de l’EMD de Valldoreix i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya es procedirà a talar i retirar la capçada. Atesa la mida de l’exemplar, les tasques de tala i retirada de la capçada obliguen a tancar la plaça al trànsit de vehicles i als vianants per evitar qualsevol accident. Els treballs s’han programat per la matinada del diumenge 27 al dilluns 28 de maig.

La intenció és donar una nova vida al pi convertint el tronc en una escultura de fusta natural, gràcies la col·laboració dels artistes de La Floresta Ariane Patout i René Muller. L’objectiu és que les dues branques principals del tronc del pi de l’estació es converteixin en ‘Cadires salvatges’ dels artistes florestans, un projecte amb què Patout i Muller van guanyar el prestigiós premi FAD d’arquitectura l’any 2014.

És per aquest motiu que la tala només afectarà la copa del pi, deixant les dues branques del tronc fins a uns 7 metres d’altura. L’actuació a la plaça es completarà amb la plantació de tres til·lers al voltant de la nova escultura que substituiran el pi mort i donaran ombra a la plaça. Les tasques de plantació dels nous exemplars està prevista per després de l’estiu, quan les condicions climàtiques seran més favorables per a l’arrelament i consolidació dels arbres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem