Mor Pep Blanes, fill predilecte de Sant Cugat

Pep Blanes tenia una estreta vinculació amb el Monestir de Sant Cugat

El dibuixant santcugatenc Pep Blanes, fill predilecte de Sant Cugat del Vallès, ha mort aquest dimecres 10 d'octubre a l'edat dels 87 anys. Aquest divendres 12 d'octubre hi haurà el funeral al Monestir de Sant Cugat, a partir de les 10 hores. La vetllà té lloc aquest dijous al Tanatori de Sant Cugat de 16h a 21 h. 

Pep Blanes és un artista que ha dedicat 32 anys de la seva carrera a dibuixar com a tema monogràfic el Monestir de Sant Cugat, especialment el Claustre i els seus capitells. Blanes es va formar de manera autodidacta dels 7 als 17 anys i posteriorment va rebre formació artística a l'Escola de Belles Arts de Pamplona. Durant 50 anys s'ha dedicat a l'ensenyança del dibuix a Sant Cugat i Terrassa. És Fill predilecte de Sant Cugat 2011.

A banda del Monestir, dibuixa temes, sempre fidel al paisatge urbà arquitectònic, a Barcelona, Terrassa (esglésies visigòtiques), la Bisbal de l'Empordà,  catedral de Girona, catedral de Tarragona, el romànic de la província de Palencia; Montblanc i els tres monestirs de la ruta del Císter. A l'estranger: França, Alemanya, Itàlia, Hong Kong, Portugal i Praga. Ha exposat la seva obra per arreu de Catalunya i també a França.

Literatura, gastronomia i ciutat

També s'ha endinsat al món literari i va escriure la triologia 'Pedra i ploma', en què repassa la seva vinculació amb el Monestir de Sant Cugat.

Va fundar el club gastronòmic Dom Sant Cugat. A més, és un col·laborador històric del 'Diari de Sant Cugat' i el 'TOT Sant Cugat', on va començar a escriure sobre vins i més recentment al voltant de la gastronomia.

Captura de pantalla 2018 10 11 a las 8.33.22

 

 

Pep Blanes rebent el títol de fill predilecte de Sant Cugat de mans de la llavors alcaldessa, Mercè Conesa, el 2011 FOTO: Arxiu

 

DSC 1263

Pep Blanes a la seva cadira al Claustre del Monestir, des d'on dibuixaba el monument santcugatenc FOTO: Arxiu

 

L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, s'ha acomiadat de Pep Blanes a través d'un missatge a les xarxes socials.

 
Comentaris

Destaquem