Mor Pepa Llunell, la modista que va fer front a les barreres arquitectòniques

Ha mort a l'edat de 93 anys a causa d'un atac de cor, aquest divendres 13 de març, a la nit

La santcugatenca Pepa Llunell, coneguda com la Pepa Cordills, ha mort a l'edat de 93 anys arran d'un atac de cor, aquest divendres, 13 de març, a la nit. El dia de la cerimònia, segons els familiars de la Pepa, no serà fins la setmana vinent, ja que ha donat el cos a la ciència. La cerimònia del funeral es farà aquest dimarts dia 17 de març a les 10 del mati, al Monestir de Sant Cugat.

La Pepa va ser una important modista del poble i va ensenyar a cosir moltes dones. Feia vestits per a tothom.

Una activista contra les barreres arquitectòniques

Pepa Llunell caricaturitzada per Adolf

La Pepa va abanderar la lluita per les barreres arquitectòniques durant molts anys, però, sobretot, va abanderar un moviment: va treure els minusvàlids al carrer i els va obligar a gaudir de la vida. Pepa anava amb cadira de rodes per culpa de la pòlio.

En una entrevista al TOT Sant Cugat, Pepa Llunell va explicar que “eren els anys 60 quan ens vam començar a moure. Érem un grup molt jove. Al principi ens reuníem en una cafeteria de la rambla del Celler, El Trobador”. Aquell grup es va anar fent més gran i més gran fins que un dia l’Ajuntament els va haver de cedir un espai, un local adaptat al soterrani de Correus que el van anomenar Casa Vostra i Nostra. Molts anys després, aquella associació i aquell esperit va donar lloc a la Taula de Discapacitat, a la qual la Pepa va estar lligada fins al 2008.

L’any 2005 va ser reconeguda amb el Premi Ciutat, i també va rebre el  Premi Paul Harris, que dóna cada any el Club Rotary Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem