Neix Salut Plus "per oferir una atenció psicosocial als malalts crònics"

Salut Plus és una fundació privada, sense ànim de lucre, que té per objectiu atendre a malalts crònics per millorar la seva qualitat de vida

Sant Cugat compta amb un nou actor en la cerca de la millora de la qualitat de vida de les persones, en concret de les persones amb malalties cròniques. I és que el dimecres 15 de maig s'ha presentat en societat la Fundació Salut Plus, una fundació privada sense ànim de lucre que té per objectiu "d'oferir una atenció psicosocial a les persones amb malalties cròniques i avançades", tal com a assenyalat la directora de la fundació, Clàudia Massé que, a més, ha dit que "les persones amb malalties cròniques han d'aprendre a viure amb limitacions perquè la cronicitat és per a sempre".

En aquest sentit, Massé ha destacat el paper que haurà de jugar Salut Plus: "Creiem que si detectem i intervenim precoçment en temes d'ansietat, en temes emocionals... El diagnòstic de la malaltia serà molt millor", ha dit. La directora de la fundació ha explicat també perquè han decidit establir-se a Sant Cugat: "Sant Cugat és una població preciosa, d'ajut, de voluntariat, de solidaritat... I creiem que era el millor lloc on poder fer-ho", ha explicat.

 

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha afirmat que se sent "molt orgullosa com a alcaldessa perquè és un projecte que el porten persones altament especialitzades, persones voluntàries que, més enllà de la seva professió, són solidàries", i ha assegurat que "és un servei que feia falta a Sant Cugat".

També ha parlat del paper que ha de fer l'Ajuntament amb aquesta entitat, i ha assenyalat que el consistori ha "d'acompanyar i ajudar". "A nosaltres ens toca acompanyar pressupostàriament, institucionalment i donar el suport tècnic necessari", ha afirmat Fortuny.

 

La Fundació

L'espai físic de la fundació s'ubica al Xalet Negre, i es pot col·laborar amb aportacions de 5, 10, 30 o 60 euros i de forma mensual, trimestral, anual o de col·laboració única.

La fundació s'encarrega de diferents aspectes en la cerca d'una millor qualitat de vida dels malalts crònics, amb una atenció individual als pacients, així com suport psicològic als seus familiars o l'organització de tallers grupals. A més també ofereix un servei d'atenció sociosanitària a domicili i un acompanyament de dol als familiars dels pacients, quan aquests encaren la recta final de la seva vida. D'altra banda, Salut Plus organitza diferents conferències i xerrades, assessorament en nutrició, tallers de música i de dansa, i un llarg ventall de possibilitats enfocades a fer una vida millor per aquestes persones.

Principals grups de malalties cròniques

  • Malalties cardiovasculars
  • Malalties respiratòries
  • Càncer
  • Diabetis
  • Malalties mentals
  • Malalties digestives
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?