Recullen signatures per fer realitat la granja-escola de Cal Castillo

La Plataforma Benestar Animal de Sant Cugat del Vallès (PAS) ha promogut una petició en el portal online Change.org demanant l'obertura de Cal Castillo com a granja-escola

Després que el ple aprovés l'expropiació de Cal Castillo i poses sobre la taula la creació d'una Granja-Escola, la Plataforma Benestar Animal de Sant Cugat del Vallès (PAS) ha promogut una petició en el portal online Change.org demanant que es faci realitat aquest projecte. A més, la petició proposa que se celebri una votació oberta perquè tots els ciutadans del municipi puguin donar la seva opinió sobre la posada de la granja-escola que va ser posat en dubte després que la comunitat de veïns Sol i Aire es mostressin en contra de continuar endavant amb aquest projecte.

Tanmateix, la petició també senyala la feina educativa portada a terme al llarg dels anys per l'ex-propietari del nucli zoològic, Josep Castillo, i l'expropiació pactada amb l'Ajuntament de Sant Cugat que es va ser una realitat el passat 1 de març amb la voluntat de convertir el recinte en una granja-escola.

De moment, més de 550 persones han firmat aquesta petició que com a meta un total de 1.000 signatures.

Els veïns rebutgen la granja-escola

El 18 de gener, l'Ajuntament de Sant Cugat va aprovar pagar més de 50.000 euros als propietaris de Cal Castillo per a la seva expropiació. L'objectiu del consistori és convertir Cal Castillo en una granja escola. Des de fa setmanes ja s'han anat traslladant tots aquells animals que no es troben en un hàbitat adequat per la seva salut.

La proposta d'expropiació només va tenir el suport dels grups municipals de Convergència i del regidor de Procés Constituent, Dimitri Defranc. L'oposició esgrimeix que els veïns de la comunitat Sol i Aire ja es van pronunciar en contra del projecte de convertir les instal·lacions en una granja-escola mitjançant una consulta que es va organitzar el 14 de febrer.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem