Pressupostos participatius, plaça Barcelona i zona verda al Consell del Centre-oest

El Consell de Barri del barri de centre-oest s'ha dut a terme aquest dijous 3 de maig a l'Ateneu de Sant Cugat

El Consell de Barri del barri Centre-Oest de Sant Cugat del Vallès ha estat marcat especialment pels pressupostos participatius, actualment en votació, tot i que també per les actuacions que s'estan duent a terme a la plaça de Barcelona i per l'aplicació de la zona verda a la zona de l'Eixample, que va entrar en funcionament aquest passat dilluns 30 d'abril.

L'òrgan veïnal, presidit per la regidora de comerç de l'Ajuntament, Mayte Pérez, i al que ha assistit també el Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacios, ha vingut a posar atenció en tres dels temes de major importància a la ciutat en l'actualitat. En concret, l'ordre del dia ha sigut la següent:

  • 1 - Torn obert
  • 2 - Aprovació de l'acta de la sessió anterior i respostes a preguntes.
  • 3 - Estat dels Projectes de lliure disposició del Consell de Barri 2017 i 2018.
  • 4 - Projectes de barri dels Pressupostos Participatius de ciutat 2018 - 2019
  • 5 - Actuacions a la plaça de Barcelona
  • 6 - Àrea Verda i Accés a l'illa de vianants
  • 7 - Programa d'Activitats per al Parc Central

Si bé el torn obert ha permès que alguns dels veïns assistents parlessin de problemàtiques com els excrements de gossos i la velocitat a l'avinguda de Gràcia, o bé sobre la seguretat dels vianants al passeig d'Olabarria, la major part de la sessió l'ha centrat el repàs dels projectes de lliure disposició ja aplicats, així com aquells que s'han de votar per l'aplicació al 2018-2019.

Entre aquests projectes de futura aplicació, el focus s'ha centrat en els tres pressupostos de ciutat que més influeixen en el barri, entre els que han destacat el de "Potenciar la zona esportiva del Parc Central", el de "Millorar el parc de Can Picanyol i Can Gatxet" i el referent a l'increment d' "Aparells de manteniment físic a la plaça dels Jocs Florals".   

Pel que fa a les actuacions a la plaça de Barcelona, la presidenta del Consell, Mayte Pérez, ha destacat la iniciativa dels fanals intel·ligents que detecten el soroll s'ha posat en aquest indret de la ciutat perquè "s'ha trobat que era un punt que era bastant adient per fer la prova pilot, perquè hi ha moltes terrasses". Ha indicat, a més, que es preveuen incloure tres més, a les places del Doctor Galtés, de l'alcalde Magí Baltralot i de Pep Ventura. Alhora, també s'ha revisat l'actuació sobre els plàtans de la plaça de Barcelona, que Pérez ha qualificat de "completament necessària".

Finalment, també ha destacat la temàtica de la nova aplicació de la l'àrea verda i l'accés a l'illa de vianants dels carrers del centre. En quant al pagament per estacionar, alguns veïns han destacat l'afectació pels comerciants i personal de neteja d'aquesta mesura que, segons Pérez, "es revisarà si veritablement calen tantes places de zona verda o no", una mesura que s'ha justificat perquè "el veí pugui aparcar". Sobre l'accés a l'illa, els veïns han donat una bona perspectiva, tot i que, en paraules d'un veí de la zona, com a mesura de persuasió "sembla que va de baixada".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem