Pujol mostra la seva confiança en el país "per tirar endavant" a Sant Cugat

El qui va ser president de la Generalitat de Catalunya ha ofert una conferència organitzada pels Amics de la Unesco

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, ha visitat Sant Cugat del Vallès per participar d'una conferència organitzada per Amics de la Unesco a l'Arxiu Nacional de Catalunya aquest dimecres, 19 de desembre. Una conferència durant la qual Pujol ha declinat fer cap mena de comentari o referència a temes polítics, argumentant que la seva presència a la ciutat era "per parlar de cultura". "No em toca a mi opinar sobre què s'ha de fer, però sí que puc opinar sobre aspectes més generals del moment actual", ha assenyalat, en referència a la temàtica de la conferència, "L'evolució de Barcelona i Sant Cugat en els últims 60 anys".

D'aquesta manera, ha començat la seva intervenció plantejant la pregunta de si "el país té ara prou recursos humans i tecnològics, entre altres per anar endavant; si el país està en condicions de crear una societat cohesionada, mantenint la identitat pròpia, però oberta al món". En aquest sentit, el primer que ha destacat és que, "per com han anat les coses, s'ha dubtat, i el pitjor que ens podria passar és perdre la confiança en nosaltres mateixos; perdre la confiança en el país".

En aquest sentit, s'ha refermat en la defensa que "en la perspectiva dels darrers 60 o 70 anys s'han fet coses per tenir confiança". D'aquesta manera ha repassat la tasca de diferents col·lectius durant el franquisme, així com d'alcaldes i institucions durant l'època per mantenir el país. "Històricament hem demostrat que ho podem fer", ha reivindicat.

La conferència de Jordi Pujol s'ha celebrat a l'Arxiu Nacional de Catalunya. FOTO: Bernat Millet

La conferència de Jordi Pujol s'ha celebrat a l'Arxiu Nacional de Catalunya. FOTO: Bernat Millet

En la mateixa línia, ha reivindicat accions com la construcció del Túnel de Vallvidrera, o l'organització dels Jocs Olímpics del 92, més recentment, per fer avançar Catalunya i les seves ciutats. "La força de Catalunya va més enllà de l'empantanegament en què ens trobem ara; és saber que el cotxe amb el qual anem és potent, perquè ha fet coses, i s'ha demostrat que les podem fer". Un creixement en el qual ha defensat el paper de Sant Cugat. "És una ciutat amb molta empenta, que s'ha desenvolupat, independentment del color dels seus Ajuntaments", ha dit.

Com a exemple, ha convidat els assistents a pujar al Tibidabo i mirar a banda i banda. "Si recorden com era abans, i veuen com és ara, veuran la transformació de les ciutats a banda i banda", ha dit. Un creixement del qual, ha dit, "Sant Cugat n'ha tret un benefici important", "no solament perquè ha passat de 6.000 a 90.000 habitants, sinó perquè hi ha empreses de primer nivell, apostant per un model de creixement d'èxit".

En aquesta línia ha recordat, per exemple, l'aposta feta amb la construcció del Teatre-Auditori, o en instal·lar a la ciutat l'Arxiu Nacional de Catalunya.

De la conferència, que ha durat poc més d'una hora, n'han participat una setantena de persones. Tot i les protestes dels últims dies en contra de la visita de Pujol al municipi, l'acte s'ha desenvolupat amb total normalitat.

 
Comentaris

Destaquem