contingut promocionat
Maika Carrasco – Psicologia especialitzada en traumes

Què és la dependència emocional i com detectar-la?

Darrere d’una dependència afectiva d’aquest tipus trobem molts trastorns mentals, com per exemple la depressió

La dependència emocional patològica és un important problema clínic i també social que normalment no és diagnosticat fins que ja és un problema greu, tant per a un mateix com per als altres. De fet, darrere d’una dependència afectiva d’aquest tipus trobem molts trastorns mentals, com per exemple la depressió

Moltes vegades arriben a consulta pacients en un estat depressiu després d’una ruptura amorosa, a mesura que avança la psicoteràpia s’aconsegueix millora però la majoria de les vegades no s’arriba a aprofundir, ja que no es troba immersa en aquella relació per tal de poder observar els patrons de vinculació afectiva patològica que adopta i, generalment, es mantindran en les següents relacions que iniciarà. 

El concepte de “dependència” en si mateix no hauria de ser considerat negatiu. Existeix la “dependència sana” ja que com a éssers socials que som, necessitem els uns als altres, cosa que pot ser molt gratificant. Perquè una dependència emocional sigui considerada sana han d’estar presents dues variables: autonomia, és a dir, puc fer les coses per mi mateix, tinc cura de mi i em sento segur quan estic sol. I intimitat, puc confiar en una altra persona i arribar a establir un vincle íntim amb ella. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem