Rosa Maria Viñas, adoptant i casa d'acollida d'animals

"És una satisfacció molt gran poder ajudar uns animals que han tingut problemes"

Rosa Maria Viñas té 45 anys, i a casa seva hi viuen dos gossos i un gat. D'una banda, l'Inti, un encreuament de muntanya de Pirineu, que va arribar a casa adoptant-lo després que el seu propietari es posés malalt. Amb ell van adoptar la seva germana, una San Bernardo, però va morir. "Com és un gos molt sensible que no sap estar sol, que necessita un altre gos per no deprimir-se, vam anar a adoptar un altre gos. Volíem un petit, però es va creuar la Lina, un gos llebrer, i viu ara amb nosaltres", explica Viñas.

D'altra banda, fa un any que té un gat del carrer. "Un dia anava cap a la feina, i vaig sentir un gat petit. El vaig trobar i estava fet pols, amb infecció als ulls. Me'l vaig emportar, i ara també viu amb nosaltres", explica.

A més a més, Rosa Maria Viñas és casa d'acollida d'altres animals quan és necessari. Ara, per exemple, té dos cadells de biberó d'una camada d'onze que van ser recollits a Sant Cugat, i l'hivern passat tenia una gossa que, feliçment, va ser adoptada a Alemanya. Fa poc, a més, tenia el Rock a casa, un gosset que va ser adoptat durant la jornada solidària amb animals organitzada per PAS Sant Cugat a principis de novembre.

Li agrada fer acollides per dos motius. El primer, "perquè m'ho passo pipa estant amb ells", diu, i la segona, "perquè és una satisfacció molt gran poder ajudar uns animals que han tingut problemes molt grans i veus que poden tornar a confiar i ser feliços", explica. En aquest sentit recorda la Xispa. "Quan va arribar, no se li podia acostar ningú perquè tenia por que li peguessin, i quan va marxar, era un encant".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem