RTVE inaugura a Sant Cugat el primer museu de la televisió pública

El museu compta amb objectes de més de 40 anys d'història de la televisió

Televisió Espanyola ha inaugurat al centre de Sant Cugat el primer museu sobre la història d'aquesta televisió pública. Més de 200 objectes, entre els quals es poden trobar la primera càmera de vídeo que es va utilitzar o guions d'alguns dels programes més mítics de la cadena. El museu vol ser un homenatge a totes aquelles persones que han fet possible l'evolució de TVE i fa una mirada a la història de la televisió des de diferents perspectives. Un "museu únic en el món", segons han explicat a TVE.

 

Així, el museu compta amb les primeres càmeres, micròfons i grues o focus que s'utilitzaven a la corporació pública. "És apassionant anar recopilant totes les màquines i objectes que, gràcies als nostres col·laboradors, han permès omplir de programes la televisió", ha explicat Nicolás Albéndiz, creador de l'espai, en declaracions a TVE.

 

El museu també mostra curiositats i anècdotes dels diferents programes de la cadena i, per exemple, recopila guions de treball de 'Salomé' que tenen més de 40 anys d'història. O també la primera càmera en color que el 1977 va permetre enregistrar la tornada del president Josep Tarradelles a Catalunya. I un dels secrets de la cadena, com una mitja que es posava davant les òptiques per corregir "imperfeccions en la pell" d'alguns entrevistats, com Sara Montiel, en un temps en què no hi havien alternatives.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem