Sant Cugat celebra Sant Antoni amb cultura popular i Tres Tombs

Les activitats s'estenen durant el cap de setmana en diferents punts de la ciutat

Sant Cugat del Vallès celebra un any més la festivitat de Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs, i l'estrena de la Festa dels Foguerons a la ciutat. Després que el dimecres, festivitat del sant, es fes la tradicional missa i esmorzar de Sant Antoni, l'activitat segueix el cap de setmana, amb els Bastoners de Sant Cugat com a banderers.

Els Bastoners de Sant Cugat són els banderers d'enguany. FOTO: Lali Puig


Dissabte la ciutat celebra per primer cop la Festa dels Foguerons, amb la cultura popular i tradicional com a protagonista. Amb la plaça de Barcelona com a escenari principal, hi haurà actuacions, música, foguera i molt més.

L'activitat començarà a les 12 hores amb el vermut i concert amb Joan Garriga (La Troba Kung Fu). Ja a la tarda, es farà un taller obert de Ball de Bot amb l'Ateneu a les 17 hores. A les 18 començarà la cercavila de Sant Antoni i la cultura popular des de la plaça d'Octavià, que finalitzarà a la plaça de Barcelona, on les diferents entitats mostraran la seva activitat.

A les 20 hores s'encendrà la foguera i hi haurà un sopar popular amb botifarrada. La nit acabarà amb concerts i balls tradicionals amb La Cobleta de la Copeta a partir de les 21 hores.

Mentrestant, tant dissabte com diumenge, hi haurà la Fira de Traginers, a la mateixa plaça de Barcelona, amb productes de proximitat.

La benedicció es farà a les 12 hores darrere del Monestir. FOTO: Lali Puig

L'acte central de la celebració arriba diumenge, dia 21, amb la rua dels Tres Tombs que, un any més, comptarà amb la participació de carruatges i cavalleries d'arreu, a més de les diferents hípiques de la ciutat. Com ja és tradició, la festa començarà amb un esmorzar de pagès al parc de Ramon Barnils a les 9 hores. Tot seguit, a les 11 hores, s'iniciarà la rua des del Pla del Vinyet.

Una rua que recorrerà el centre de la ciutat, passant, entre altres, per l'avinguda de Rius i Taulet, l'avinguda de Francesc Macià, la carretera de Cerdanyola i el carrer de Santiago Rusiñol, fins a la plaça de Barcelona. Cap a les 12 hores està prevista la benedicció dels animals a l'avinguda de Francesc Macià, darrere del Monestir.

Mentre, a la plaça de Barcelona, des de les 12 hores, hi haurà vermut i Ballaruga de balls amb Amadeu i Cia. La rua està prevista que finalitzi a les 14 hores en aquest punt.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem