Sant Cugat demana "celeritat" a Fomento per arreglar els problemes de soroll de l'AP7

El tinent d'alcalde d'Urbanisme i el regidor de Medi Ambient s'han reunit amb el Jefe de la demarcación de Carreteras del estado a Catalunya, Lluís Bonet

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Economia i Hisenda de Sant Cugat del Vallès, Damià Calvet, i el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, s'han reunit aquest dijous, 11 de maig, amb el Jefe de la demarcación de Carreteras del estado a Catalunya, Lluís Bonet, per exposar-li les al·legacions que el consistori ha presentat a la segona fase del Plan de Acción contra el Ruido elaborat pel Ministerio de Fomento per resoldre de manera efectiva els problemes acústics generats per l'AP7 i la B30 al seu pas per Sant Cugat.

"Hi ha una problemàtica des de sempre amb el soroll de l'autopista a Sant Cugat, i si que s'han fet mesures correctores, però han estat insuficients, ja que continuen els problemes per soroll permanentment a la zona de Mas Gener", ha remarcat Damià Calvet. Amb la reunió d'aquest dijous, els representants santcugatencs han demanat a Bonet "celeritat"en solucionar la problemàtica. "No sabem quan s'aprovarà definitivament aquest Pla, però demanem que es tradueixi ràpidament en mesures concretes", ha matisat Calvet.

Igualment, ha anunciat la voluntat de reunir-se amb el Director General de Carreteres del Ministerio de Fomento.

Les al·legacions presentades per Sant Cugat al Plan de Acción contra el Ruido, es van presentar durant la celebració del Consell de Barri de Mira-sol aquest dimecres, 10 de maig.

Segons el pla espanyol es preveu posar pantalles acústiques de 4,5 metres d'alçada i paviment fonoreductor al tram que afecta el barri de Mas Gener amb una "actuació prioritària" però sense data d'execució. El mateix pla contempla instal·lar pantalles acústiques al tram que afecta l'Hospital General de Catalunya, i la zona de l'escola Viaró. En aquest cas, la prioritat és baixa.

En relació al tram que afecta Mas Gener, Joan Puigdomènech, regidor de Medi Ambient, anunciava que es lliurarà a Fomento l'informe d'impacte acústic realitzat per l'Ajuntament de Sant Cugat. Un informe que permet observar que "la solució que plantegen és insuficient", apuntant que les pantalles han de tenir una alçada d'entre 5 i 8 metres, i una forma de semicoberta per "garantir l'èxit de l'actuació". Igualment, es demanarà que es prioritzi l'actuació pels anys acumulats de perjudici.

Pel que fa als altres dos trams que contempla el Plan, el consistori demana que la prioritat passi a ser mitjana, "atenent que es tracta d'un centre sanitari i un espai docent", remarcava Puigdomènec. De la mateixa manera, s'instarà a què s'inclogui el tram de 100 metres que separa ambdues parts en el pla. "No pot quedar una finestra oberta, ja que restaria eficàcia a l'actuació", concretava el regidor.

A més, ERC-MES, Ciutadans i PDeCAT presentaven durant el Consell de Barri les al·legacions que presentaran als pressupostos generals de l'Estat, després de comprovar que aquest no inclouen partida pressupostària per fer front a aquesta actuació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem