Sant Cugat demana més places públiques en residències per la gent gran

L'Ajuntament de Sant Cugat ha ofert a la Generalitat de Catalunya un terreny a Volpelleres per la segona residència pública per la gent gran

La llista d'espera per una plaça pública en una residència per la gent gran a Sant Cugat pot superar els tres anys. És per això, que el Ple Municipal de Sant Cugat va demanar treballar per aconseguir una segona residència pública al municipi, competència que depèn de la Generalitat de Catalunya. Així, l'alcaldessa Carmela Fortuny es va reunir amb el secretari general d’Afers Socials i Família, Francesc Iglesies, per abordar la necessitat de resoldre el més aviat possible aquest dèficit.

Segons l'Ajuntament, Sant Cugat és una de les ciutats de la comarca d’alta prioritat en aquest tema per a la Generalitat. Totes dues administracions van acordar seguir treballant per resoldre la qüestió. "Hi ha un dèficit molt gran", denunciaven des de la Plataforma de Pensionistes.

Més info: Demanen més places públiques de centres de dia i residències per gent gran

Més places i una segona residència

Per una banda, es va posar damunt la taula la possibilitat de reconvertir les places privades ja existents a la ciutat en públiques a través de la concertació de places i que tinguin les mateixes condicions que una plaça pública. A Sant Cugat actualment hi ha 68 places públiques en l'única residència pública, la Santa Rosa, i 232 places concertades en residències privades. Les places privades són més de 800 i l'Ajuntament vol ara que algunes d'aquestes passin a ser concertades.

D'altra banda, Ajuntament i Generalitat es van emplaçar a treballar en un acord marc entre les dues administracions per a l’establiment de les bases d’un equipament públic que, a més de segona residència pública de titularitat municipal, inclogui altres prestacions. La idea és crear un espai de serveis adreçats a la gent gran (en què s’hi contempli l’atenció sòcio-sanitària, la residència assistida,  i altres serveis). Per ara no hi ha cap calendari damunt la taula.

Tal com es va aprovar en el Ple Municipal, Sant Cugat ha lliurat a la Generalitat els plànols d'un terreny de 4.800 metres quadrats a Volpelleres, que cedirà a l'administració catalana per la construcció d'una residència pública. Un equipament que, per l'alcaldessa, "va més enllà d’una residència pública: ha d’estar assistida en totes les etapes de l’envelliment amb les millors condicions i garanties”.

 
Comentaris

Destaquem