Sant Cugat es bolca en el Dia Internacional contra la violència masclista

Durant tota la jornada hi ha hagut diversos actes a tot el municipi

Sant Cugat ha commemorat aquest dissabte, 25 de novembre, el Dia Internacional contra la violència masclista

Sota el nom “Contra la violència masclista, ACTUA”, la plaça d'Octavià ha estat el centre neuràlgic de la cita. Durant tot el matí hi ha hagut diverses activitats, per a totes les edats, per tal de visibilitzar la violència masclista i conscienciar a la societat. 

Ja al vespre, el col·lectiu Hora Bruixa ha organitzat una concentració amb espelmes per tal de retre homenatge a totes les dones assassinades aquest any en mans de les seves parelles o exparelles. 

La membre d'Hora Bruixa Anna Sala ha destacat que per combatre la violència masclista "fa falta, per una banda, visibilitzar que cada any maten dones simplement pel fet de ser dones i això no es visibilitza prou. Hi ha altres Diades que es veuen molt més aquí a Sant Cugat, tenen més difusió. D'altra banda, cal crear polítiques públiques que estiguin enfocades en això. Si es fan plans d'igualtat, que hi hagi pressupost suficient per dur-los a terme, que això també passa".

Durant tota la setmana hi haurà més activitats, com l’acte institucional, el dimarts 28 de novembre a les 17.30 h, a l’antic ajuntament per repassar l’impacte de la violència masclista durant el 2016 al municipi. 

 

 

Lectura del manifest FOTO: Òscar Bayona

 

Gairebé 100 persones es van aplegar a la plaça d'Octavià FOTO: Òscar Bayona

 

L'acte el va organitzar Hora Bruixa FOTO: Òscar Bayona

 

 

Mireu les imatges de la jornada.  

Més informació
 
Comentaris

Destaquem