Sant Cugat regularà l'obertura de pisos turístics

A Sant Cugat del Vallès hi ha una vuitantena de pisos turístics amb llicència

L'Ajuntament de Sant Cugat regularà la implantació d'habitatges d'ús turístics a la ciutat. El Ple Municipal aprovarà una suspensió de noves llicències de pisos turístics, que s'allargarà durant un any, temps en el qual es redactarà la nova ordenança.

Actualment a Sant Cugat hi ha 79 llicències de pisos turístics, tot i que la xifra és més elevada si es tenen en compte els habitatges que no disposen de llicències. "Hem constatat una acceleració important de llicències de pisos turístics. Fins al 2016 era residual", ha alertat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Puigdomènech.

Més info: Una cinquantena d'allotjaments turístics a Sant Cugat: són un problema?

I és que entre el 2013 i el 2016, es van demanar un total de 16 llicències per allotjaments turístics. El 2017 ja en van ser 18, el 2018 se'n van demanar 35 i durant el primer trimestre de 2019 ja se n'han sol·licitat 20. Així, la previsió és que durant aquest any la sol·licitud es dispari fins a la vuitantena.

Joan Puigdomènech: "Ens comença a preocupar"

"Ens comença a preocupar", ha reconegut Joan Puigdomènech. En aquest sentit, l'Ajuntament vol "prevenir problemes" que pugui generar una explosió d'apartaments turístics. "Un dels problemes que pot provocar és el trencament d'harmonia veïnal si es concentren en determinats llocs i també podria tenir efecte en el mercat de lloguer", ha assenyalat el tinent d'alcalde d'Urbanisme.

"Per això s'han de controlar i regular", ha emfatitzat Puigdomènech. Així, durant el pròxim any, el govern que surti de les eleccions, tindrà la missió d'establir quines regles i regulacions hauran de tenir els nous pisos turístics de Sant Cugat.

Concentració d'habitatges

Una de les qüestions a regular serà la concentració de pisos turístics. I és que una de les preocupacions de l'Ajuntament és que hi ha algunes sol·licituds que proposen fer 4 i 8 habitatges turístics en un únic edifici.

Per barri, al centre és on hi ha més acumulació de pisos d'ús turístic, amb un total de 38. A continuació hi ha La Floresta (22), Volpelleres (12), Mira-sol (5) i Can Cortés (2). Aquests són els que tenen llicència.

Amb tot, Puigdomènech emfatitza la necessitat de regular els pisos turístics, tenint en compte també l'experiència de ciutats com Barcelona, on els allotjaments turístics estan creant problemes de convivència i en el mercat de lloguer. Segons el tinent d'alcalde, un dels motius pels quals ha augmentat la sol·licitud de llicències pot haver sigut la regulació de la capital catalana.

Més informació
 
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?