Santcugatencs compromesos amb el benestar animal

Aconseguir que cap animal es quedi sense llar és l’objectiu de molts voluntaris a la ciutat

Tot i la creixent sensibilitat vers els animals a la ciutat, encara es donen casos d’abandonament. Recentment, entre altres casos, es recollien onze cadells abandonats que es van posar en adopció. Segons dades municipals, durant l’any 2015 es van recollir 173 gossos dels carrers de Sant Cugat, dels quals 138 van ser retornats als seus propietaris, ja que s’havien perdut o escapat. La resta, però, no els va reclamar ningú.

Afortunadament, 28 van ser adoptats. Durant el primer semestre del 2016, els animals recollits als carrers van ser 90. Una xifra que continua en creixement i que, en molts casos, porta els animals a protectores on esperen una segona oportunitat.

La sensibilitat vers els animals a Sant Cugat es fa evident amb iniciatives com la pàgina de Facebook Perros y Gatos Perdidos/Encontrados en Sant Cugat. I és que les xarxes socials han esdevingut clau a l’hora de recuperar animals perduts, així com per trobar una llar a gossos abandonats.

A la pàgina citada, igual que a la pàgina Perros de la Floresta y +, apareixen publicacions on, amb fotografies, descripció dels animals, i dades de contacte, es difon ràpidament la presència d’un animal als carrers de la ciutat, o bé la petició d’ajuda per part de particulars que han perdut el seu animal.

D’altra banda, entitats com l’Associació Protectora d’Animals El Cau Amic, disposen de pàgina web i d’un compte a Twitter i un a Facebook des d’on anuncien totes les notícies del centre, així com quan troben un animal o quan busquen cases d’acollida.

Una eina eficaç que, sumada a la tasca de nombrosos voluntaris, ha fet possible que moltes històries tinguin un final feliç, retornant gossos i gats a les seves llars, o trobant-ne una de nova per a aquells que no han tingut una vida fàcil.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem