contingut promocionat
sant cugat fruits

Saps com milloraria la teva vida si consumissis més fruita?

Menjar fruita diàriament redueix el risc de malalties cardiovasculars

Si bé no és novetat que les fruites han de ser un dels pilars de l’alimentació, més estudis corroboren els seus beneficis: de fet, segons un estudi realitzat a la Xina, el fet d’augmentar el seu consum, implica una disminució del 40% del risc de patir una malaltia cardiovascular.

Cal saber que la malaltia cardiovascular, en anglès ECV, inclou tant l’infart com l’ictus o accident cerebrovascular, i és la principal causa de mort al món. Els resultats de set anys de seguiment de gairebé mig milió de persones a la  Xina “Kadoorie Biobank” van ser que com més fruita menja una persona, més disminueix la seva probabilitat de patir un d’aquests trastorns.

Segons la doctora Du Huaidong, de la Universitat d’Oxford (Regne Unit), i qui ha presentat les troballes, el fet de “millorar la dieta i l’estil de vida és fonamental per rebaixar el risc de malaltia cardiovascular en la població general”. L’estudi va incloure 451.681 participants sense antecedents d’ECV i sense tractament antihipertensiu de deu àrees diferents de la Xina, cinc d’elles rurals i les altres cinc urbanes.

Durant el període de seguiment de set anys, va haver-hi 19.300 casos de cardiopatia isquèmica (CI) i 19.689 d’accident cerebrovascular (14.688 isquèmics i 3.562 hemorràgics). Prop del 18% dels participants consumia fruita diàriament i el 6,3% mai ho feia.

La quantitat mitjana de fruita consumida pels consumidors diaris va ser d’1,5 porcions (al voltant de 150 grams). Els científics van descobrir que en comparació amb els individus que mai menjaven fruita, els que sí que ho feien diàriament tenien un risc d’ECV entre un 25% i un 40% menor (entorn del 15% de CI, al voltant del 25% per l’ictus isquèmic i un 40% per a l’accident cerebrovascular hemorràgic).

El fet d’augmentar el seu consum, implica una disminució del 40% del risc de patir una malaltia cardiovascular FOTO: Jez Timms (Unsplash)
Més informació
 
Comentaris

Destaquem