Seguiment desigual de la vaga als centres educatius municipals

La jornada s'ha secundat de manera desigual en funció del centre

La vaga del sector educatiu, convocada per diferents sindicats (USTEC, ASPEPC·SPS i CGT Ensenyament), ha tingut un seguiment desigual als centres educatius municipals de Sant Cugat del Vallès aquest dijous, 29 de novembre. La vaga estava convocada per revertir les retallades de l'inici de la crisi i, entre altres, es demanava poder reduir ràtios d'alumnes i incrementar els professionals per atendre els nens i nenes amb necessitats especial.

D'aquesta manera, a l'escola bressol hi ha hagut seguiment nul de la vaga, que no l'ha secundat cap professor i cap alumne. El mateix ha passat al Taller Triangle.

Pel que fa a l'Escola Municipal de Música, un 3,7% dels professors han fet vaga, mentre que el 50% de l'alumnat no ha fet classes durant la jornada. I a l'Escola Municipal d'Art i Disseny, un 7,5% del professorat ha fet vaga, i un 73% dels alumnes també l'han secundat. Així es desprèn de les dades facilitades per l'Ajuntament de Sant Cugat sobre els centres del Patronat Municipal d'Educació.

Pel que fa al seguiment global, la delegada de la Unió de Sindicats de Treballadors de l'Ensenyament de Catalunya a Sant Cugat (ESTEC), Marta Maza, lamenta la falta d'unitat en el seguiment de la vaga del sector educatiu. Segons dades aportades per l'USTEC, només un 20% dels docents han fet vaga durant el dijous 29 de novembre. D'altra banda, la vaga de l'alumnat ha variat en funció del centre.

Més info: Reclamen més "unitat" entre el professorat pel poc seguiment de la vaga a Sant Cugat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem