Socis del club de cànnabis de Can Magí, d'assemblea permanent per evitar el tancament

Socis del club Cànnem Mil·lenari de Can Magí lamenten que cap regidor de l'equip de govern ni tècnic municipal hagi anat a veure el local

Socis de l’associació cannàbica Cànnem Mil·lenari de Can Magí estan d'assemblea permanent des del 15 de setembre com a resposta al nou decret que ha signat l'equip de govern de Sant Cugat i que ordena el tancament del club per "per incompliments en les resolucions municipals".

Els socis del club consideren que no s'ha de tancar el club i per això han presentat un recurs judicial al decret municipal. Fins que no es trobi una solució, no deixaran el local i parlen "d'una mentida més" de l'Ajuntament.

Les discrepàncies venen perquè l'Ajuntament assegura que no està permés fumar a l'interior, cosa que no comparteix Àngel Benito, soci del club: "Ens van dir que podíem consumir i ara diuen que no podem fumar, que fumar no és consumir. El jutge ens donarà la raó i dirà que, evidentment, és el mateix". Per argumentar-ho, Benito recorda que la moratòria que l'equip de govern va fer per aquests locals es referia a clubs de consum.

Cap visita dels regidors del govern

Àngel Benito denuncia la poca voluntat de diàleg de l'equip de govern, que creu que l'únic que ha buscat és contentar alguns veïns durant uns dies: "Quan el jutge ens doni la raó d'aquí unes setmanes, podran dir que ha fet tot el possible per tancar-lo".

A més, Benito lamenta que des del govern municipal no s'ha volgut obrir el diàleg en cap moment: "No ha vingut cap regidor de CiU, sí els de l'oposició. Enlloc d'enviar-nos tècnics, ens ha enviat cada matí la policia".

El soci reconeix que des de l'equip de govern els han demanat bona voluntat, que deixin el local i que s'estudiaria una possible reubicació. Però desconfien totalment: "Només ha vingut a extorsionar-nos i identificar-nos". Sí que obre la porta a fer les actuacions necessàries per evitar la sortida de fums: "Si haguessin vingut tècnics i ens haguessin dit què calia per evitar la sortida de fum, ja estaria fet".

La policia diàriament

Fa un parell de mesos aproximadament que aquest club de cànnabis de can Magí va obrir les seves portes i, des de llavors, la presència policial ha estat constant, segons denuncia Benito, recordant que ja els van precintar el local. "Des del principi estan venint i molts dies es queda una patrulla davant del local tota la tarda identificant a tothom. Què volen fer amb aquesta llista?".

La Policia també ha fet acte de presència els dies 15, 16 i 17 de setembre, mentre eren en assemblea permanent. Segons Benito, els agents els van amenaçar amb utilitzar la força per no permetre que ningú entrés al local. "El dret a assemblea és sagrat. Seria molt greu que ho fessin". Aquest 18 de setembre la policia ja no s'ha personat a primera hora del matí.

Amb tot, Benito explica que han tingut bona voluntat des del principi de parlar amb tècnics i evitar molèsties però, que ha estat l'equip de govern qui, en lloc d'enviar polítics, ha enviat policies.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem