contingut promocionat
Escola La Vall

STEM, l'educació per al segle XXI

Els mètodes que se centren en el procès d'aprenentatge més que ens els continguts estan prenent força

El món de l'ensenyament és molt ampli i divers, i en un moment en què es debat si el model actual d'escola està antiquat, trobem moltes alternatives per apropar i introduir els nens a la societat tecnològica que ens envolta.

Un dels models educatius que està prenent més força és l'STEM, que pren el nom de les assignatures que vol potenciar: ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques.Matèries que ja són les més demandades en els actuals llocs de treball i en els que és generaran en un futur no gaire llunyà. El mètode STEM se centra en el procés individual d'aprenentatge dels alumnes i els fa aprendre a partir de possibles casos reals on han d'aplicar els coneixements que van adquirint a classe.

Amb aquest mètode es vol potenciar la capacitat d'innovar, inventar i la resolució creativa de problemes. L'STEM va molt més enllà de la tradicional avaluació dels nens i nenes a partir d'exàmens. Aquest model observa com el nen s'adapta als problemes que se li plantejen i com els afronta i resol amb pensament crític.

L'STEM ja ha pres força a diversos països com els Estats Units o el Canadà. A Espanya, diverses escoles estan adaptant els seus projectes curriculars a l'STEM, aconseguint que els nens i nenes estiguin preparats per al futur que els hi espera.

 
Comentaris

Destaquem