Suspeses les activitats municipals i s'ajorna la gala dels Premis Sant Cugat

Els equipaments municipals romandran tancats per evitar els desplaçaments davant l'alerta per nevades a la ciutat

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, juntament amb el Consell Assessor de Nevades i d'acord amb les previsions del centre superior de coordinació i informació de l'estructura protecció civil CECAT, ha decidit el matí d'aquest dimarts, 27 de febrer, activar l'alerta del Pla Municipal de Nevades i suspendre totes les activitats als equipaments municipals a partir de les 18 h. La suspensió recau en pavellons, casals, biblioteques i altres centres extraescolars. També es recomana la suspensió d'aquestes activitats als centres privats del municipi. 

La neu ha començat a arribar a Sant Cugat al migdia.

Segons la tinenta d'alcalde de Presidència i Serveis Urbans, Cristina Paraira, la suspensió es porta a terme perquè "les recomanacions de protecció civil per part de la direcció general és que s'evitin, en la mesura del possible, els desplaçaments". La mesura, explica "va encaminada a garantir la seguretat de les persones i evitar que s'hagin de desplaçar amb vehicle privat, amb el caos que això comporta".

D'altra banda els Premis Sant Cugat s'ajornen per aquest, dimecres, 28 de febrer, a les 19:30 h. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha declarat que "recomanem tothom que tingués entrades per aquests premis que restin a casa seva i tinguin precaució en relació amb la nevada".

Paraira ha indicat que la previsió indica que s'esperen fins a un màxim de 15 centímetres de neu i que s'espera que la nevada comenci a partir de les 18 h. L'alerta s'allargarà fins a les 12 h de demà, dia 28 de febrer. També destaca que, donat que des del consistori ja tenien la fase de pre-alerta activada, "tots els equips i totes les persones responsables ja han anat duent a terme totes les tasques de prevenció". A més, comunica que tant la brigada municipal com l'empresa Valoriza, encarregada de la neteja municipal, "han estat tirant sal en els carrers de les parts més altes" del municipi. 

Segons la tinenta d'alcaldia, "s'han acumulat 150 tones de sal. A la brigada tenim 30 persones treballant amb diferents equips. Comptem amb la maquinària necessària i, des d'ADF estan ajudant en tot el possible. Podrem comptar amb tres pales mecàniques i una dessaladora". Explica que des de Servei Social i la Creu Roja s'ha preparat un pla d'actuació per atendre a les persones més dependents, per tal que no quedin desprotegides. Paraira destaca que "el transport públic funcionarà mentre pugui. Tant on tirem sal com on actuen primer els equips llevaneus sempre és a passos de transport públic, escoles i zones d'alçada".

En relació amb la situació a primera hora, l'alcaldessa ha volgut fer una crida a la calma: "preveiem que la nevada anirà en increment a partir de les 18 h i que les hores de més complicacions seran sobretot aquest vespre, nit i demà al matí. Tenim un pla de treball per començar a netejar vies a partir de les 6 h, baixant des de les Planes". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem