Un 27% dels santcugatencs no se sent segur a casa

Segons dades de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat, un 9,5% dels veïns se senten poc segurs a casa

Gairebé tres de cada deu santcugatencs afirma que no se senten segurs a casa seva. És una de les dades de l’Observatori Sociològic de Sant Cugat, que posa de manifest que un 9,5% dels veïns se senten poc o gens segurs al seu domicili. Tot i això, una majoria, més del 70%, es troben bastant o molt segurs. Un 18,1 defineixen la sensació de seguretat a casa com a regular.

Els barris que registren un percentatge major de veïns amb menys sensació de seguretat són La Floresta, Les Planes, Valldoreix i Mira-sol; mentre que al nucli de la ciutat és on més creix la percepció de seguretat. De fet, la sensació de seguretat en els domicilis ha baixat del 7,4 al 7,1 entre el 2017 i el 2018. A més, un 9% dels santcugatencs afirma que ha estat víctima d’un robatoris i un 10,1% ha patit un robatori o un intent a casa seva.

Gràfic de seguretat.

Gràfic de seguretat.

Seguretat a Sant Cugat

Pel que fa a la seguretat a la ciutat, un 52% se sent bastant o molt segur; mentre que un 11% té una sensació de poca o gens seguretat als carrers de Sant Cugat. En aquest sentit, un 54,7% dels enquestats afirma que la situació de seguretat es manté igual durant l’últim any. Un 23% afirma que ha empitjorat i un 19% que ha millorat.  La sensació de seguretat al municipi ha registrat la dada més baixa en els últims anys, situant-se en una mitjana de 6,5 sobre 10.

Per barris

Un 60% dels santcugatencs i santcugatenques se senten bastant o molt segurs en el seu barri, mentre que un 13% poc o gens segur. La mitjana de la sensació de seguretat (sent 0 la més baixa i 10 la més alta) és de 6,6. Tot i això, aquesta baixa de manera considerable a La Floresta i Les Planes, amb un 5,2) i també és inferior a Valldoreix i Mira-sol, amb un 6,1. El centre de la ciutat i el Parc Central i Coll Favà són els barris on la gent se sent més segura.

 
Comentaris

Destaquem