Una delegació de santcugatencs viatja a La Haba per signar l'agermanament

Una delegació santcugatenca, encapçalada per l'alcaldessa, visitarà La Haba entre el 26 i 29 de març

Sant Cugat i la ciutat extremenya de La Haba s'agermanaran, oficialment, el pròxim diumenge 27 de març. Una delegació santcugatenca, encapçalada per l'alcaldessa, Mercè Conesa, i qeu comptarà amb representants dels grups municipals, la colla de geganters, que viatjaran amb els gegants de Sant Cugat, Joan i Marieta, i una cinquantena de veïns i veïnes santcugatencs que són originals de La Haba viatjaran fins la ciutat extremenya entre el 26 i el 29 de març.

La signatura oficial del conveni d'agermanament entre les dues ciutats, tindrà lloc diumenge, 27 de març a les 12.00 h a la Casa de Cultura de La Haba. Durant l'acte, a més, es farà un homenatge al recentment desaparegut activista veïnal Alfonso Guisado, qui va encapçalar la proposta d'agermanament entre els dos municipis.

Per la seva banda, Sant Cugat ha convidat a La Haba a visitar la ciutat per Festa Major i formalitzar el conveni d'agermanament també a Sant Cugat.

Més d'un centenar de santcugatencs són originals de La Haba

Segons el padró municipal, a data d'1 de gener del 2016, un total de 134 santcugatencs són nascudes a La Haba.

Ara fa uns anys, un grup de 'jabeños' i 'jabeñas' residents a Sant Cugat, encapçalats pel senyor Alfonso Guisado, van impulsar l'agermanament entre els dos municipis.

El mes denovembre del 2014 es va aprovar una moció, per part del ple municipal, en la qual tots els grups polítics es comprometien a treballar per formalitzar l'agermanament.

Posteriorment, es va constituir el Comitè d’Agermanament Sant Cugat-La Haba, presidit pel senyor Fèlix Garcia Sánchez, i el Comitè d’Agermanament La Haba-Sant Cugat, presidit per l’exalcalde del municipi extremeny, senyor Juan Pedro Rodríguez. Ambdós comitès han marcat com a objectiu de l’agermanament el fet de potenciar i promoure intercanvis de caire social i cultural entre La Haba i Sant Cugat del Vallès, expressant la voluntat d’impulsar un agermanament de tipus sociocultural. El conveni d’agermanament va ser aprovat per unanimitat al ple municipal de l’Ajuntament de Sant Cugat del passat mes de febrer.

En l'actualitat, Sant Cugat està agermanada amb la Daira de l’Argub (a la República Saharahuí) i Alba, al Piemont (Itàlia).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem