Una fletxa d'un caçador impacta contra una casa de la Floresta

El veí, l'artista Lluís Ribas, alarmat per l'incident, denuncia els fets als Mossos d'Esquadra

L'artista santcugatenc Lluís Ribas, resident a la Floresta, ha trobat aquest dijous al matí una fletxa de caçador a dos metres de casa seva després que impactes contra una de les seves parets.

Ribas, preocupat pels danys personals que podria haver ocasionat aquesta fletxa a membres de la seva família, ha denunciat els fets a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat. Els agents policials s'han quedat la fletxa per analitzar-la.

La perillositat de la punxa

La fletxa, trobada a la Floresta, just abans de ser lliurada a la comissaria dels Mossos. Foto: A. R.

Aquesta fletxa mesura 80 cm i té amb punxa de tres fulles que es despleguen en impactar amb la víctima. La part posterior de la fletxa té una petita llum vermella perquè el caçador la visualitzi un cop ha impactat contra l'animal en qüestió. És un tipus de fletxa que s'utilitza per caçar senglars, entre altres animals.

La caça amb arc

A diferència de la caça convencional amb rifle, la caça amb arc obliga al caçador a ser més sigil·lós i a escurçar distàncies amb la presa. Requereix destressa, concentració i molta paciència. Si amb el fusell el caçador pot situar-se a una distància de l'animal 100 o 150 metres, amb l'arc implica tenir l'objectiu entre 7 i 20 metres de distància.

Una diferència també important entre la caça amb rifle i la caça amb arc és que aquesta darrera és més silenciosa i, per tant, més difícil de detectar.

A Catalunya hi ha uns 300 caçadors que utilitzen arc i fletxa dels més de 50.000 federats, una xifra que ha baixat els darrers anys i que està molt lluny dels gairebé 120.000 caçadors que hi havia ara fa 20 anys.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem