Una plaga de mosquits tigre molesta i inquieta els veïns de Mas Gener

Ara els tècnics de l'Ajuntament estan llançant pastilles de clor a la riera per reduir la plaga, però que aquest mètode d'extermini només dura 15 dies

El barri de Mas Gener, a Mira-sol, està patint des de l'inici de l'estiu una plaga de mosquits tigre provinents de la riera que creua el barri. "Els veïns de Mas Janer ja estem farts del mosquit tigre", ha explicat Jofre Menéndez, veí de la zona i que ha afegit que l'Ajuntament "sap que tenim aquest problema" i que "els mateixos tècnics de medi ambient reconeixen que el problema és la riera que tenim, plena de basses i petites piscines, on els mosquits es reprodueixen sense parar".



Els veïns han expressat la seva preocupació i indignació per aquesta gran colònia que prolifera i recorden que el dípter és transmissor en altres països de malalties com la febre chikungunya i el dengue. En aquest sentit, Menéndez ha assenyalat que "la solució és evident, però són diners, ja que s'hauria d'aplanar la riera de manera que quan s'assequés no és poguessin produir bassals d'aigua". El mira-solenc ha indicat que només en un dia ha arribat a rebre un total de 63 picades.


Menéndez ha explicat que ara per ara els tècnics de l'Ajuntament estan llançant pastilles de clor a la riera per reduir la plaga, però que aquest mètode d'extermini només dura 15 dies i ha assenyalat que "aquesta no és la solució". L'home ha lamentat que cap dels veïns del barri pugui sortir als patis o a les terrasses de les seves cases, i que els nens no puguin jugar a l'exterior, ja que ràpidament són atacats pel mosquit tigre.

Imatge de la riera de Mas Gener. FOTO: Cedida

Més informació
 
Comentaris

Destaquem