Valldoreix celebra l'Aplec de la Salut

La jornada ha canviat enguany la seva data per no coincidir amb la festivitat de Mare de Déu del Pilar

Valldoreix celebra l'Aplec de la Salut aquest dissabte, 20 d'octubre, estrenant així nova data. S'evita així la coincidència amb un dia festiu, el 12 d'octubre (data en la qual se celebrava tradicionalment), i hi pugui haver un major nombre de participació.

Un any més, s'han previst diferents activitats per a tots els públics. A les 11 hores es farà una missa amb l'acompanyament de la Coral de l'Harmonia de Valldoreix, i a la mateixa hora hi ha una gimcana familiar que s'estendrà fins a les 13 hores. Mentrestant, des de les 11.15 hores i fins a les 12.45 hores hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa, que comptarà amb la participació dels alumnes i professors del taller de sardanes de 5è del CEIP Jaume Ferran i Clua.

L'activitat continua amb el concurs de paelles a les 14 hores i un monòleg sobre 4 poemes de Ricard Creus sobre Catalunya, extretes de l’obra Jo vinc d’un altre temps, a càrrec del Grup de Teatre Espiral. El fi de festa el posarà el taller creatiu familiar Mòbils amb elements naturals, a les 16.30 hores.

La història

L'Aplec de la Salut és una data assenyalada per a la gent d'El Papiol i de Canals (actualment Valldoreix), ja que des de l'any 1717 la gent anava a l'ermita de la Salut per demanar a la Mare de Déu de la Salut, protecció de les malalties i dolors, i una bona gestació i un bon part per a les dones embarassades. Aquesta tradició va durar fins a l'any 1935, prèviament a la Guerra Civil, període en el qual es feia ús de l'ermita com a corral. L'any 1938 els senyors Campi, Miralles i Mercader van prometre que si sortien vius de la guerra, promourien visitar cada any l'ermita. Així doncs, a l'arrel d'aquell moment va sorgir l'Aplec de la Salut i es va instaurar la seva celebració el dia de la festivitat de la Mare de Déu del Pilar (12 d'octubre).
 

 
Comentaris

Destaquem