Valldoreix destinarà 18.000 euros a una ONG d'ajuda a refugiats sirians

La Junta de Veïns de Valldoreix ha mostrat el seu rebuig a l'acord entre la Unió Europea i Turquia per deportar refugiats

L'EMD de Valldoreix destinarà 18.000 euros a l’organització Proactiva Open Arms, una entitat barcelonina que des de setembre del 2015 treballa a Lesbos salvant la vida als refugiats que creuen el mar per intentar arribar a Europa. Així ho han acordat per unanimitat tots els partits (CDC-Actuem, ERC-MES, CUP-PC i C's) a la Junta de Veïns de l'EMD, celebrada aquest 31 de març.

Valldoreix ja es va declarar ciutat d'acollida dels refugiats el setembre del 2015, tal com destaca la moció aprovada per unanimitat aquest dijous: "Va quedar clara la voluntat de destinar una part dels nostres recursos com a poble en l'ajuda d'aquesta gent que ho necessita". És per això que es destinaran els 18.000 euros a una entitat que treballa desinteressadament per rescatar refugiats del mar.

A més, la moció també inclou una crítica a l'acord entre la Unió Europea i Turquia sobre la política de refugiats i reclama que els organismes europeus "posin fre amb tots els mitjans possibles a l'acció de les màfies que s'aprofiten de la situació". I és que la moció apunta, citant xifres d'Acnur, que la fugida de refugiats de Síria ha comportat la desaparició de més de 10.000 infants.

"Fem una simulació, la mateixa quantitat que destinaríem a refugiats si poguessin arribar aquí, els donem a ONG", ha destacat Xavier Gavaldà, vocal de CDC-Actuem.  Des d'ERC-MES, Noël Climent ha trobat "penós" que a la Unió Europea encara s'estigui discutint què fer amb els refugiats i s'estiguin deportant, mentre a altres països com Canadà ja n'han acollit centenars.

"Sé que som petits, una EMD, però tenim l'obligació de cridar que això és una barbaritat", ha denunciat Susanna Casta, de Ciutadans.

La Junta de Veïns

La Junta de Veïns celebrada aquest 31 de març s'ha allargat durant gairebé tres hores i s'han tractat diversos temes, com l'okupació, l'aparcament de l'estació o l'edifici del garden que ha adquirit l'EMD recentment. El TOT informarà en notícies detallades de tot el que ha passat durant aquesta sessió.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem