Viaró Global School arriba a la final de la First Lego League per vuitè any consecutiu

L'equip classificat, OmicronViaró, està format per alumnes de 2n d'ESO

L'equip de robòtica OmicronViaró de Viaró Global School es va classificar per a la final espanyola de la First Lego League, que se celebrarà a Adeje, Tenerife, els dies 23 i 24 de març. Amb la classificació d'enguany, el col·legi ha arribat a la final nacional duarnt vuit anys consecutius, i ha estat premiada en tres ocasions a la final mundial celebrada als Estats Units.

El projecte d'enguany, anomenat Into Orbit, consisteix a identificar i resoldre un problema físic al qual s’enfronta l’ésser humà durant les exploracions espacials de llarga duració dins el Sistema Solar. En el cas d’OmicronViaró, l’equip format per alumnes de 2n d'ESO, ha proposat una solució sobre com fer que la gran quantitat de brossa espacial pugui ser enviada a la Terra per la seva desintegració.

La participació i els bons resultats de Viaró dins la First Lego League són una mostra del compromís i l’aposta del col·legi santcugatenc per la innovació i l’ensenyament de noves disciplines com la robòtica. Lorenzo Dionis, un dels tres promotors del col·legi afirma que “Viaró respon i s’adapta, amb el seu programa educatiu, a les necessitats de la societat i la realitat empresarial actual”.

La First Lego League, és un programa per a joves d’entre 10 i 16 anys que permet descobrir la diversió per la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques mentre els alumnes resolen problemàtiques reals a través d’un aprenentatge més lúdic. Dins del programa, la competició de robòtica que s’hi emmarca, valora el desenvolupament del robot a partir d’unes missions de joc, un projecte científic sobre l’espai i els valors treballats i adquirits durant les diferents setmanes de treball.

 
Comentaris

Destaquem