Viaró no pagarà la sanció de Treball fins a la sentència del recurs d'alçada

Treball ha confirmat les dues sancions de 25.000€ a l'escola Viaró per presumpte discriminació de sexe en la contractació de personal, però a l'escola encara li queda un recurs d'alçada

Inspecció de Treball ha corroborat les dues multes de 25.000 euros a l'escola Viaró per una presumpta falta de discriminació per raó de sexe en la contractació del seu personal. Ho va anunciar el dilluns 6 de juny el sindicat que havia denunciat l'escola: la CGT. Aquesta sentència és la del segon recurs que ha presentat l'escola i, de moment, se segueix confirmant la sanció.

De totes maneres, segons ha pogut saber el TOT Sant Cugat, l'escola Viaró utilitzarà, fins a l'última instància, tot el recorregut administratiu. Per això, l'escola no pensa afrontar la sanció fins que no es dictamini una sentència després d'un recurs d'alçada. El centre educatiu va presentar aquest recurs al mes de març i, per això, s'han mostrat sorpresos amb el fet que CGT hagi fet pública aquesta sentència quan encara queda recorregut administratiu.

D'altra banda, des de l'escola Viaró han assegurat al TOT Sant Cugat que des que va començar l'insepcció de Treball i sel's va recomanar fer canvis en els requisits pels processos de selecció, van col·laborar estretament amb el Departament de Treball i amb Ensenyament de la Generalitat. "Vam fer els canvis necessàris en els processos de selecció per acostar-nos a la llei. Ja havíem canviat la política de contractació", ha explicat una persona vinculada al centre. Segons explica l'escola, durant l'últim trimestre una professora de l'escola ha passat, que ja era al centre, a fer classe a alumnes de primària.

D'altra banda, la CGT va comunicar que la Viaró Global School també discriminava per raons religioses. El centre ha volgut desmentir aquestes acusacions explicant que es demana la fe de baptisme als familiars dels alumnes perquè també ofereixen la possibilitat de fer la primera comunió des de l'escola, però que, en cap cas, és un requisit obligatori per formar-ne part.

A falta de la sentència del recurs d'alçada, per al moment es mantenen les dues multes de 25.000 per a l'escola, de totes maneres, Viaró no pagarà fins que no hi hagi una sentència ferma després d'aquest últim recurs administratiu, que depèn directament de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem