Acord per soterrar la línia elèctrica d’alta tensió entre Sant Cugat i Rubí

Se soterrarà la polèmica torre d'alta tensió del carrer de Guadalajara de Mira-sol

La línia d’alta tensió que creua l’autopista AP-7/B-30 entre el carrer Guadalajara (Sant Cugat) i l’avinguda Pep Ventura (Rubí) se soterrarà. Així ho han acordat els ajuntaments dels dos municipis i la companyia elèctrica Endesa en una reunió que va tenir lloc la setmana passada a la seu de l’Institut Català de l’Energia.

Aquesta obra tindrà un cost aproximat d’uns 2’2 milions d’euros, que assumiran conjuntament les tres parts. En aquests moments s’ha creat una comissió per tal de determinar durant les properes setmanes quina quantitat econòmica invertirà cadascú per poder fer realitat aquest projecte. Així mateix, properament també es donarà a conèixer el calendari previst d’execució de l’obra.

Aquest acord permetrà eliminar la torre elèctrica que actualment hi ha al carrer Guadalajara (al barri de Mas Gener de Mira-sol), una demanda pels veïns i veïnes de la zona. Es tracta de l’única torre que es va mantenir dempeus quan l’any 2014 es va soterrar aquesta mateixa línia elèctrica entre Mira-sol i Valldoreix, quan es van soterrar 3 km de línia elèctrica.

Més info: Veïns de Can Cabassa volen que es retiri la torre d'alta tensió

 
Comentaris

Destaquem