Així serà la futura zona verda i esportiva de Valldoreix

Hi haurà una pista de futbol sala pavimentada i amb les mesures reglamentàries

La Junta de Veïns de Valldoreix va aprovar inicialment el passat 15 de novembre el pressupost per l'any 2019, amb els vots a favor del govern del PDeCAT-Actuem, les abstencions de CUP-PC i ERC-MES i el vot en contra de Ciutadans. Una de les partides d'inversió més important són els 415.000 euros que es destinaran per millorar l'entorn del camp de futbol del carrer de Castellot.

Es tracta d'un espai en desús i que els veïns de Valldoreix fa temps que reclamen el seu arranjament. La proposta de l'EMD passa per crear un espai esportiu i verd, amb diferents serveis i usos. "Cal donar vida i dinamitzar tots els espais públics, però especialment aquells que actualment estan en desús", explicava la presidenta accidental de l'EMD de Valldoreix, Susanna Herrada, en un article.

El vocal d'Esports del govern valldoreixenc, Bernat Gisbert, va detallar què es farà en aquest espai durant la Junta de Veïns del passat 15 de novembre. La idea és fer un camp de futbol sala pavimentat, ja que la mida de l'espai no permet fer un camp de fubol-11 amb mesure reglamentàries. L'espai es complementarà amb un petit skate park i màquines de gimnàsia a l'aire lliure.

La previsió és també fer una zona de pícnic i uns lavabos, tot i que no es podran fer vestuaris perquè no ho permet l'Agència Catalana de l'Aigua, ja que és una zona inundable. A més, es posarà il·luminació. Tot plegat està pressupostat en 300.000 euros. Aquesta actuació es complementarà amb la construcció d'un pont que donarà accés al nou espai des de l'avinguda de Castellot, al qual es destinaran 115.000 euros i que serà accessible per a les persones amb mobilitat reduïda.

Inversions consensuades

Durant el debat de pressupostos, ERC-MES i CUP-PC van mostrar el seu desconcert per la política d'inversions del govern de Valldoreix "Estem despistats sobre la voluntat de les inversions que volen fer", va dir Xavier Humet (CUP-PC), fent referència a projectes que surten a la llum de cop i volta.

Per la seva banda, el republicà Noël Climent va demanar no preveure inversions a llarg termini, tenint en compte que al maig de l'any vinent hi ha eleccions: "No se'm fa correcte que no s'hagin fet d'una manera més participada els pressupostos. Demano que l'equip de govern s'abstingui de fer segons quines inversions que no estiguin acordades amb la resta, perquè no sabem qui haurà de governar després".

Pel que fa als pressupostos, la vocal de Ciutadans Anna Cano va reclamar al govern que presentés amb més anterioritat el document per tal de poder estudiar-lo en profunditat i va afirmar que votava en contra a l'espera de presentar la seva proposta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem