Així serà la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola

Un cop vianantitzada, els vehicles no podran passar per bona part de l'avinguda de Cerdanyola

La vianantització de l'avinguda de Cerdanyola fa un nou pas endavant amb la licitació de la primera fase de l’obra, que va del carrer de Montserrat fins a la cruïlla amb el passeig de Torre Blanca. Aquest tram té un pressupost inicial de 1.275.799 euros i la previsió és començar les obres al primer semestre del 2019. El projecte, que preveu la prohibició del trànsit en bona part de la via, ha estat redactat i licitat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Aquestes són les característiques que tindrà la remodelada avinguda de Cerdanyola:

  • Fer tot el carrer de plataforma única i amb el mateix tipus de paviment que s’ha posat a la cruïlla del passeig Francesc Macià amb el carrer de la Creu.
  • Posar l’arbrat, el mobiliari urbà i les zones de càrrega i descàrrega a la part central del carrer: es crearà una filera asimètrica d’aurons plantats en escocells de grans dimensions, i entremig, bancs per seure, papereres, terrasses dels bars i restaurants i zones de càrrega i descàrrega.
  • Renovar la xarxa de clavegueram.
  • Soterrar el cablejat aeri de telèfon.
  • Nova il·luminació amb fanals de dues alçades.

Mentre s’executi aquesta primera fase, es podrà circular des de la plaça de la Pelleria fins al passeig de Torre Blanca i no hi haurà afectacions al transport urbà.

Sense vehicles

La vianantització de l’avinguda Cerdanyola s’emmarca en el Pla Estratègic del barri del Monestir-Sant Francesc i l'Ajuntament de Sant Cugat té l'objectiu de reformar l'avinguda per fer-la més amable als vianants i als veïns. Així mateix, es vol donar continuïtat a l’eix de vianants que comença a l’estació de Sant Cugat, potenciant el comerç i la centralitat del barri.

Un cop feta tota la vianantització, només es podrà circular lliurement, però amb prioritat als vianants, pel tram que va des de la plaça de la Pelleria fins al carrerd e Borrell. La resta d’avinguda Cerdanyola quedarà restringida als vehicles autoritzats i l’accés es regularà amb càmeres amb lector de matrícules com ja es fa a tot el centre de vianants.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem