Comença el debat sobre el nou Centre Direccional

La jornada serà el tret de sortida per debatre el futur dels terrenys situats entre Cerdanyola i Sant Cugat

La plataforma Refem el Centre Direccional organitzarà el pròxim 13 de maig una jornada amb diferents intervencions d'investigadors, científics, consultors, arquitectes i geògrafs. L'objectiu és engegar un debat sobre el futur dels terrenys ubicats entre Cerdanyola i Sant Cugat, a la recerca del consens més ampli possible.

El 16 de febrer el TSJC va declarar nul de ple dret l'actual planejament. El 23 de febrer es va aprovar per unanimitat una moció sobre el Pla Estratègic de ciutat, que demanava la participació de la plataforma Refem en la modificació del planejament.


La jornada tindrà lloc al Museu d'Art de Cerdanyola i es dividirà en tres blocs. La jornada estarà dividida en tres blocs. El primer tractarà sobre la problemàtica dels abocadors i comptarà amb la participació de Roger Caballé i en Josep Lluís Moner, membre del Centre d'Estudis i Projectes Alternatius (CEPA) i de la Plataforma Cívica en Defensa de Collserola (PCDC).


El segon bloc, parlarà sobre les noves prioritats industrials, tecnològiques, productives i comercials del nou Pla director del Parc de l'Alba i tindrà dues ponències: una primera, a càrrec de Xavier Garriga, consultor independent i ex sotsdirector del Parc Tecnològic del Vallès i una segona amb Manel Larrosa, arquitecte i redactor del projecte "Cerdanyola ciutat de la Universitat" i gran coneixedor dels projectes del Centre Direccional.


I per acabar, el tercer bloc tractarà sobre la mobilitat i espais lliures del nou Pla Director Urbanístic. En aquest bloc intervindran Adam Bonnin, geògraf i expert en mobilitat i redactor del contenciós que ha paralitzat l'actual planejament. El següent serà Maties Serracant, geògraf, membre de l'ADENC

 
Comentaris

Destaquem