Comencen obres de millora del clavegueram a Valldoreix

Les actuacions són al clavegueram que passa per sota la riera de Nonell

L'EMD de Valldoreix ha iniciat els treballs de millora del clavegueram que passa per sota la riera de Nonell, en un tram de 500 metres comprès entre el pont del passeig de l'Oreneta i l’avinguda de Castellot. El pressupost és d'uns 181.000 euros i la previsió és que les obres s'allarguin entre dos i tres mesos.

Aquest dimecres 17 d'octubre, una maquina retroexcavadora ja ha entrat a la llera de la riera per començar a executar els treballs de moviments de terres, pas previ a l’inici de les obres d’arranjament i millora de la xarxa de clavegueram.

El projecte consisteix en l’eliminació i retirada de l’antic col·lector de recollida d’aigües pluvials i la instal·lacio d’un nou col·lector fora de la llera de la riera. Els treballs també serviran per dur a terme les tasques de normalització i consolidació de la llera del torrent, en els punts on l’erosió ha provocat un perfil molt irregular, així com la retirada de les canyes i altres espècies vegetals invasores, que permetrà una replantació amb vegetació autòctona.

L’objectiu de la intervenció és, d’una banda procedir a la retirada dels pous de clavegueram, que actualment estan presents a la llera de la riera i que generen problemes de retenció de materials i sediments. De l’altra, es busca ampliar la capacitat d’absorció del nou col·lector durant episodis de pluja forta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem