Es liciten les obres per naturalitzar la riera de Can Cabassa

El projecte busca millorar l'entorn de la riera de Can Cabassa i la seva integració amb el barri de Mira-sol

L’Ajuntament de Sant Cugat ha licitat les obres del projecte de naturalització de la riera de Can Cabassa, entre el passeig del Nard i el carrer Pompeu Fabra, a Mira-sol. Es tracta d'un actuació que, entre altres, buscar reduir la força de l'aigua en alguns punts i que ha arribat a provocar destrosses en l'entorn. Una vegada adjudicades, les obres podrien començar a partir del segon trimestre del 2019.

El projecte permetrà, d’una banda, millorar l’entorn de la riera i integrar-la més al barri amb la creació de noves zones verdes per passejar, contemplar i, fins i tot, baixar a peu d’aigua. A més, s’habilitarà un pas per creuar la riera d’una banda a l’altra.

També servirà per reduir la força de l’aigua en alguns punts i minimitzar així l’erosió que provoca en talussos i lleres. Això s’aconseguirà ampliant la llera en alguns punts i creant algunes basses que puguin assumir els increments del cabal i filtrarà cap al subsòl. També es posaran entramats vegetals per reforçar els talussos malmesos.

Més info: La riera de Can Cabassa va esfondrar el jardí i mur d'una casa el 2014

Pel que fa al tram de la confluència amb el torrent d’en Xoriguer fins a les pistes de Mas Gener, s’estan tramitant les expropiacions i es preveu licitar durant el segon semestre del 2019.
En el cas del projecte de cobriment del torrent d’en Xoriguer, la previsió és licitar la redacció del projecte executiu durant el 2019.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem